Zwanger worden? Kom tegelijk klaar!

Zwanger worden? Kom tegelijk klaar!

Er wordt vaker gezegd dat je tegelijk klaar moet komen om de kans op zwangerschap zo hoog mogelijk te maken. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Word je echt eerder zwanger bij een gelijktijdig orgasme? 

Gelijktijdig klaarkomen, niet iedereen heeft dat magische moment wel eens meegemaakt. Los van dat het natuurlijk een fijn ervaring is, zorgt het ook voor een hogere kans op zwangerschap. Maar hoe komt dat nou precies?

Onderzoekers zijn er al lang mee bezig; hoe is de kans op zwangerschap het grootst? Wanneer een vrouw klaarkomt, zorgen de samentrekkende bewegingen er voor dat het sperma gemakkelijker in de buurt van een eitje kan komen. Het schijnt overigens zo te zijn dat de kans op gelijktijdig klaarkomen groter wordt, wanneer de vrouw de man waarmee ze seks heeft heel aantrekkelijk vindt. Dit zou een evolutionair doel dienen, vrouwen selecteren op deze manier kwaliteitsgenen voor hun kinderen.

Overigens hoeft het orgasme niet precies gelijktijdig plaats te vinden. Vrouwen die een minuut voor tot 45 seconden na hun partner klaarkomen, hebben de grootste kans zwanger te worden.

Fotocredits:
Zwangeren

Share This

About the author