Zou het echt? Anticonceptiemiddel voor mannen

Zou het echt? Anticonceptiemiddel voor mannen

Ben je ook helemaal klaar met de pil na alle zorgwekkende berichten in de media en het gedoe van het steeds weer moeten denken aan het innemen? Maar heb je ook geen zin in condooms? Goed nieuws! Over een tijdje zijn wij vrouwen misschien wel niet meer de enigen die een anticonceptiemiddel kunnen slikken. 

Er wordt namelijk een pil ontwikkeld die ervoor zou moeten zorgen dat mannen klaar kunnen komen zonder sperma. Hetzelfde gevoel, maar dan zonder gedoe achteraf. Geen vieze bende en, misschien nog wel belangrijker, geen zaadcellen. De pil zou vanaf een paar uur na inname tot 24 uur later werken. Het orgasme zou overigens gewoon hetzelfde blijven voelen.

Een andere eventuele mogelijkheid is een speciale injectie die de doorgang van zaadcellen blokkeert. Dit lijkt een beetje op een sterilisatie, met het verschil dat je met één enkele injectie weer vruchtbaar bent. Dit middeltje is getest op mannelijke apen en het lijkt goed te werken. Misschien zou het rond 2017 ook voor mensen beschikbaar kunnen zijn. Nog even geduld dus voor we het stokje aan de mannen kunnen overdragen.

Fotocredits:
Welingelichte Kringen

Share This

About the author