Zo wordt je lange afstandsrelatie een succes

Zo wordt je lange afstandsrelatie een succes

Een lange afstandsrelatie is voor de meeste mensen niet echt ideaal. Toch kies je niet voor zo´n situatie, liefde laat zich immers niet sturen. Dus als je dan onverhoopt toch met een liefje in een andere provincie, een ander land of zelfs een ander werelddeel te maken hebt, kun je er maar beter het beste van maken. 

Lange afstandsrelatie

Er zijn stellen die allebei in hetzelfde dorp wonen en elkaar dagelijks zien. Met een lange afstandsrelatie is dit wat lastiger. Of hij nou aan de andere kant van Nederland woont of in een ander land, het is sowieso minder gemakkelijk om tijd met elkaar door te brengen. Hoe kun je er dan toch het beste van maken.

Vertrouwen

Het belangrijkste onderdeel van een relatie is vertrouwen. Zeker bij een lange afstandsrelatie is dit van groot belang. Het is echter wel een stuk lastiger om hem te kunnen vertrouwen wanneer je hem zo weinig ziet en hij meer tijd doorbrengt met andere vrouwen om hem heen. Zodra je hem niet meer vertrouwt en hem gaat controleren, zal hij echter veel eerder geneigd zijn jouw vertrouwen te schaden. Maak duidelijke afspraken met elkaar en zorg dat je je er zelf aan houdt. Natuurlijk kan het zijn dat hij niet te vertrouwen is, maar geef hem wel ruimte genoeg om te bewijzen dat hij het wel is.

Communicatie

Daarvoor is communicatie van groot belang. Hoe weinig je hem ook ziet, zorg dat jullie genoeg met elkaar praten. Tegenwoordig kan dat heel gemakkelijk via de mail, WhatsApp, telefoon of Skype. Maak regelmatig tijd voor elkaar vrij en luister naar zijn verhalen. Het versterkt jullie band.

Vul jullie tijd samen goed in

Als jullie elkaar wat minder vaak zien, is het belangrijk de tijd samen goed in te vullen. Komt hij naar jou toe of breng je een bezoekje aan hem? Doe dan veel samen, maar kies ook voor wat tijd alleen. Zeker wanneer jullie een week of langer samen zijn, is het wel eens prettig om ook even tijd voor jezelf te hebben. Zo voorkom je ruzies.

Laat weten dat je aan hem denkt

Verras hem zo nu en dan met een lief kaartje of een leuk pakketje. Zo laat je merken dat je aan hem denkt, ook al zijn jullie niet samen op dat moment.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author