Zo overleef je een one-night stand

Zo overleef je een one-night stand

De een moet er niet aan denken zomaar het bed in te duiken met een vreemde, terwijl de ander het heerlijk vindt om seks te hebben zonder verplichtingen. Maar een one-night stand is niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt. Hoe kun je dit het best aanpakken?

De juiste persoon

Om te beginnen is het handig om even goed na te denken over de persoon waarmee jij van plan bent van bil te gaan. Is het iemand die je goed kent? Kan het voor ongemakkelijke situaties zorgen? Een one-night stand met een onbekende levert over het algemeen geen problemen op, maar wanneer het je collega of buurman betreft, zou het wel eens gênant kunnen worden om daarna weer normaal met elkaar om te gaan.

cosmopolitan dromen3Verwachtingen

Belangrijk is dat jullie allebei dezelfde verwachtingen hebben van die ene nacht. Zie jij het als een eenmalig pleziertje, maar blijkt hij te hopen dat hij na deze nacht de rest van zijn leven met je kan delen? In dat geval kan je er maar beter niet aan beginnen. Tenslotte wil je z’n hart niet breken. Maak van te voren duidelijk wat jouw verwachtingen zijn.

Laat het gebeuren

Maar overdrijf niet met het opstellen van regels vooraf. Het moet vooral een spontaan en ontspannen gebeurtenis zijn, dat is meestal ook de reden dat je kiest voor een one-night stand. Dus bespreek niet met hem of je na afloop blijft slapen of niet, maar probeer aan te voelen wat je het beste kunt doen. Laat het gewoon gebeuren, dan komt het vanzelf goed.

Veiligheid

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar zorg ervoor dat je een condoom gebruikt. Als je alleen de pil gebruikt, is de kans op zwangerschap niet heel groot maar je kunt altijd een SOA krijgen. Ook op andere punten moet je denken aan je eigen veiligheid. Het kan misschien heel opwindend lijken om eindelijk jouw Fifty Shades of Grey fantasieën werkelijkheid te laten worden, maar kan je hem daar echt in vertrouwen? Laat je niet zomaar vastbinden door een wildvreemde.

Afscheid

Het afscheid na een nachtje stomende seks is altijd wat lastig, zeker als je niet van plan bent nog een keer samen het bed in te duiken. Als het goed voelt, kun je blijven slapen en samen een kopje koffie drinken. Zeg niet dat je nog zult bellen als je dat niet van plan bent, blijf gewoon eerlijk. Wil je hem wel graag nog een keer zien, dan kun je dat natuurlijk altijd voorstellen.

Foto credits:
Chacha
Cosmopolitan

Share This

About the author