Zo ga je om met irritaties

Zo ga je om met irritaties

Als je wat langer bij elkaar bent, ga je je aan steeds meer dingen ergeren. Zijn sokken naast de wasmand, een omhoog staande toiletbril of die afwas die hij drie dagen laat staan. Seriously, hoe moeilijk is het? Maar wanneer je je hier teveel aan gaat storen, wordt jullie relatie er niet leuker op.

Ga daarom eerst eens bij jezelf na wat de dingen zijn waardoor jij je zo irriteert. Zijn het echt relevante problemen en blijven ze een big issue in jullie relatie, dan moet je misschien overwegen uit elkaar te gaan. In veel gevallen gaat het echter om kleine irritatiepuntjes, die helemaal geen probleem hoeven te vormen voor jullie relatie.

Als je duidelijk weet waar je geïrriteerd van raakt, kun je eens bedenken wat jij bijdraagt aan deze irritaties. Natuurlijk doet je vriend iets waar jij je aan ergert, maar vaak heb je hier zelf ook een bijdrage aan. Wanneer hij bijvoorbeeld zijn sokken steeds rond laat slingeren, zul jij dit iedere dag weer tegen hem zeggen. De meeste vrouwen doen dit niet op een neutrale manier, maar laten meteen weten wat ze er van vinden. Je vriend ziet dit niet als stimulatie om zijn sokken voortaan wel op te ruimen, sterker nog, hij is juist eerder geneigd helemaal niets meer te gaan doen. Probeer dan ook open te zijn in de communicatie, maar zonder meteen een oordeel te vellen. Leg je vriend uit waarom het fijn zou zijn als hij iets voor je wil doen, zonder er meteen consequenties aan te hangen of boos te reageren.

Daarnaast is het hebben van tijd voor elkaar belangrijk. Want als je veel tijd met elkaar doorbrengt en het leuk hebt samen, zul je je minder snel aan slechte eigenschappen ergeren. Seks heeft ook altijd een positieve invloed op het humeur.

Wanneer irritatiepunten terug blijven keren in jullie relatie, is het belangrijk om hier een goed gesprek over te hebben. Maak je punt duidelijk en vertel waarom het je zo dwarszit, maar probeer het ook vanuit zijn standpunt te bekijken. Ruzies zijn helemaal niet erg en maken je relatie juist sterker, mits jullie allebei proberen er goed uit te komen.

Fotocredits:
Quick 2 Finance

Share This

About the author