Zo breng je de intimiteit terug in jullie relatie

Zo breng je de intimiteit terug in jullie relatie

Romantiek, wat was dat ook alweer? Wellicht komt deze vraag de laatste jaren steeds vaker bij je boven. Want hoe langer jullie een relatie hebben, hoe minder tijd er lijkt te zijn voor intimiteit. Zonde, want je kunt het gemakkelijk weer terug in jullie relatie brengen.

Maak tijd vrij

Logisch, maar je zult er tijd voor vrij moeten maken. Natuurlijk ben je druk met je werk, het huis schoonmaken en de kinderen, maar zeg nou zelf, is er echt geen half uurtje iedere dag dat je kunt missen? Tijd maken voor elkaar is heel belangrijk in een relatie. Ga eens samen op de bank zitten met een lekker glas wijn en praat met elkaar. Zo ga je elkaar ook weer meer waarderen.

Zorg dat je fit bent

In eerste instantie lijkt je lichamelijke conditie misschien weinig met de intimiteit in je relatie te maken te hebben, maar toch zul je er echt profijt van hebben wanneer je fit bent. Wanneer je niet actief bent, zul je ’s avonds sneller lusteloos op de bank hangen en dat doet niks goed voor jullie relatie. Met een fit lichaam heb je veel meer energie en kun je dus ook meer aan op een dag. Bovendien voel je je zelfverzekerder en heb je daardoor waarschijnlijk sneller zin in seks.

Neem het initiatief

Mannen waarderen het zo als hun vrouw ook eens het initiatief neemt. Dus sleep je lover achter zijn computer vandaan en sleep hem het bed in met wat lekkere hapjes. Trek je mooiste jurkje of lingerie aan en zet wat romantische muziek op. Hij zal het geweldig vinden!

Happy couple embracing and laughing

Zorg voor het real life contact

Die smartphones zijn leuk, maar het gaat een beetje ver als je vanuit beneden naar je partner boven een appje stuurt dat het eten klaar is. Of als je via Facebook te weten komt wat hij vandaag heeft uitgevoerd. Maak daarvoor in de plaats eens tijd voor een goed real life gesprek. Zet de tv, radio of computer uit tijdens het eten en gooi die telefoon een keer aan de kant.

Ga leuke dingen doen samen

Wanneer jullie samen op ‘date’ gaan, net als vroeger, zullen die verliefde gevoelens vanzelf weer boven komen. Dus ga samen naar de bioscoop, reserveer een super-de-luxe restaurant of boek een nachtje weg in een leuke stad.

Raak elkaar aan

En tenslotte is het goed om elkaar vaak aan te raken. Dit hoeft niet op een seksuele manier, gewoon even zijn hand pakken of een kusje geven is al genoeg. Neem ook eens tijd om elkaar een lekkere massage te geven. Misschien is het in het begin wat geforceerd, maar die intimiteit komt vanzelf weer terug.

Fotocredits:
Counseling for Contentment
Jeremy Mast

Share This

About the author