Zo blijft je relatie leuk

Zo blijft je relatie leuk

De eerste weken van je relatie leef je op een roze wolkje. Maar helaas kan dit heerlijke gevoel niet altijd blijven en zullen er vanzelf irritaties ontstaan. Gelukkig zijn er ook heel wat manieren waarop je relatie wel leuk kan blijven. 

Complimentjes

Iedereen houdt van complimentjes. In het begin van je relatie ben je waarschijnlijk zo overdonderd van hem dat je alleen maar complimentjes kunt maken, maar zorg ervoor dat je dit ook na een aantal maanden of jaren nog steeds blijft doen. Geef hem wel alleen een complimentje als je het echt meent. Als het ongeloofwaardig wordt, bereik je juist het tegenovergestelde. Dan zal je vriend het niet meer geloven wanneer je positief over iets bent.

Zorg voor genoeg tijd voor jezelf

Een vriendinnenavond of lekker bank hangen in je eentje met een glas wijn en een zak chips erbij, dit moet nog steeds kunnen als je in een relatie zit. Het is heel verleidelijk om iedere avond weer tegen elkaar aan te kruipen, maar uiteindelijk is het toch echt fijner om ook zo nu en dan wat afstand te nemen. Zorg voor genoeg tijd voor jezelf en vergeet je vriendinnen niet.

Focus je niet op kleine dingen

Ruzie maken om kleine dingen? Zonde van de tijd! Laat het er gewoon bij zitten als je boos bent om iets, maar het eigenlijk niet heel veel uitmaakt. Je kunt je beter focussen op de echt belangrijke onderwerpen.

Blijf daten

Weet je die tijd nog dat jullie aan het daten waren en zo lang mogelijk samen op het terras bleven zitten omdat jullie geen afscheid wilden nemen? Natuurlijk is het fijn dat jullie nu ook gewoon bij elkaar kunnen slapen en dat je thuis lekker veel privacy hebt, maar het is ook leuk om er nog zo nu en dan uit te gaan. Zo leren jullie nieuwe dingen kennen en dit zijn weer allemaal ervaringen die jullie dichter naar elkaar toe laten groeien. Dus blijf niet binnen zitten, maar ga er op uit!

Praat niet alleen over de negatieve kanten van je relatie

Het is logisch dat je je hart moet luchten bij vriendinnen als je ruzie hebt met je vriend. Toch is het niet verstandig om het steeds over de negatieve kanten van jullie relatie te hebben. Vertel ook juist de positieve dingen. Veel vrouwen zijn geneigd om het te vertellen als het of heel slecht gaat, of heel goed. Zeg het ook wanneer jullie relatie gewoon prima loopt, maar er niets bijzonders is. Daar mag je ook blij mee zijn!

Bied excuses aan

Als je fout zit is het soms lastig om dit toe te geven. Na een grote ruzie ben je daar ook vaak te trots voor. Toch is het belangrijk om je excuses aan te bieden, daardoor help je het probleem uit de wereld en voorkom je dat de ruzie op een later moment weer naar boven komt. Het is geen teken van zwakte om toe te geven, maar juist van sterkte.

Fotocredits:
Couple In Love

Share This

About the author