Zijn vrouwen flexiseksueel?

Zijn vrouwen flexiseksueel?

Je kunt hetero zijn of lesbienne. Zit je daar tussenin dan wordt dat ook wel biseksueel genoemd en dan heb je ook nog vrouwen die bi-curious zijn. Maar er lijkt een nieuwe term te zijn om de seksualiteit van vrouwen te beschrijven: flexiseksueel.

Bij mannen is het meestal wat simpeler gesteld dan bij vrouwen. Ze zijn hetero of homo. In sommige gevallen willen ze nog wel eens experimenteren met iemand van hetzelfde geslacht en blijken ze uiteindelijk toch gewoon op vrouwen te vallen, maar meestal houden ze het bij mannen of bij vrouwen.

Voor ons vrouwen zijn er een stuk meer mogelijkheden. Want bijna elke vrouw is wel nieuwsgierig naar een seksueel avontuurtje met een andere vrouw. Sommigen doen het ook gewoon, bij anderen blijft het bij een fantasie.

Flexiseksualiteit is dan ook een nieuwe term die de laatste paar maanden in de media opdook. Het is een beschrijving die hoort bij vrouwen die in principe gewoon op mannen vallen, maar zo nu en dan flirten en zoenen met een aantrekkelijke andere vrouw. Je vraagt je misschien af wat het verschil is met biseksualiteit. Flexiseksuele vrouwen zijn, zoals het woord al zegt, flexibel in hun seksualiteit. Ze zijn dus niet heel standvastig, maar als het er op aan komt geven ze toch de voorkeur aan mannen. Het is niet zoals bij biseksuele vrouwen zo dat ze het ene moment een relatie kunnen hebben met een man en een tijdje later met een vrouw. Ze staan wel open voor seksuele ervaringen met andere vrouwen, maar houden hun relaties beperkt bij alleen mannen.

Flexiseksualiteit

Eigenlijk is het evolutionair gezien best logisch dat vrouwen zoveel flexibeler zijn in hun seksualiteit dan mannen. Vrouwen zorgden er namelijk vroeger voor dat ze goed overweg konden met vrouwen die hoger stonden dan zij, zodat ze een betere plaats in de groep konden verwerven. Ook bij apen is te zien dat sommige vrouwtjes seksuele handelingen verrichten met andere vrouwtjes in de groep.

De term flexiseksualiteit is vooral bekend geworden dankzij celebrities die openlijk met hun seksualiteit speelden. Iedereen kan zich de kus van Madonna en Britney nog wel herinneren, dat was tien jaar geleden nog best schokkend voor veel mensen. Ook Katy Perry’s I kissed a girl sluit aan bij deze trend.

Fotocredits:
Equalitopia
Chedonna

Share This

About the author