Welke kleur draag je op een date?

Welke kleur draag je op een date?

Je kent het vast wel; de twijfel wanneer je vlak voor een eerste date voor je kledingkast staat. Wat moet je nou aan? Smaken verschillen en het is daarom moeilijk in te schatten wat je date leuk zal vinden. Gelukkig is er wel onderzoek gedaan naar de kleur die mannen het liefst in onze kleding terug willen zien.

Meer dan tweeduizend mannen en vrouwen deden mee aan een onderzoek waarin gekeken werd naar kleding die op een eerste date gedragen wordt. Maar liefst 69% van de mannen bleek de outfit van hun date erg belangrijk te vinden tegenover 64% van de vrouwen. We staan dus zeker niet voor niks te twijfelen voor we de perfecte outfit voor onze date gevonden hebben. Maar wat vinden mannen dan precies mooi?

Eigenlijk is het heel logisch. Mannen houden nou eenmaal veel van de kleur rood, want rood is opvallend en sexy. Rood in je kleding laat zien dat je een zelfverzekerde vrouw bent en dat vinden mannen wel leuk. Ook staat de kleur rood voor gevaar en dat vinden onze heren stiekem best een beetje spannend. Naast de kleur rood scoren ook de kleuren blauw en groen goed, maar draag ze liever niet bij elkaar. Zwart krijgt ook de goedkeuring van onze mannelijke testers, dus die Little Black Dress kan prima.

Vrouwen bleken juist voor de minder felle kleuren te gaan. Grijs en zwart staan namelijk op nummer 1 en 2. Daarna komen blauw en groen. Ook wit vinden wij goed staan bij de meeste mannen. Dus mannen, neutrale kleuren doen het altijd goed, houd het gewoon lekker simpel!

Fotocredits:
She Knows

Share This

About the author