Wat mannen zeggen om het zonder condoom te kunnen doen

Wat mannen zeggen om het zonder condoom te kunnen doen

Op de een of andere manier lijken mannen zich vaak onder het gebruik van een condoom uit te willen praten. Tenslotte vinden ze het veel lekkerder zonder en ze zullen er alles aan doen om jou te overtuigen seks zonder condoom te hebben.

De Journal of Sex Research deed onderzoek naar mannen en hun condoom vermijdingsgedrag. In dit onderzoek deden meer dan driehonderd mannen mee tussen 21 en 30 jaar. Het bleek dat mannen al hun charmes in de strijd gooien om het zonder condoom te kunnen doen. Uit het onderzoek kwamen vijf zinnen die mannen het meest gebruiken om jou te overtuigen. Schokkend is dat bijna alle mannen wel eens een of meerdere van deze zinnen gebruikt hebben.

1. ‘’Maak je maar geen zorgen, ik heb geen SOA.’’
Bijna driekwart van de mannen uit het onderzoek heeft deze zin wel eens op een vrouw geprobeerd. Het probleem is alleen dat mannen helemaal niet van zichzelf weten of ze nou een SOA hebben of niet. Ze gaan namelijk alleen op het uiterlijk van hun grote trots af en weigeren een dokter te bezoeken voor een test. Vertrouw er dus niet blindelings op als een man zegt geen SOA’s te hebben.

2. ‘’Je bent zo ontzettend mooi – ik kan niet wachten. Laten we het gewoon doen.’’
Mannen proberen complimenten te gebruiken om jou te overtuigen. Dit is extra gevaarlijk omdat jij zo vlak voor de seks heel gevoelig bent voor complimentjes. Je zal gecharmeerd zijn van zijn woorden en bovendien gieren de hormonen door je lijf. Juist op dit moment is het belangrijk dat je je hoofd er bij houdt.

3. ‘’Het voelt zo veel beter zonder condoom.’’
Ongeveer de helft van de mannen zegt tegen de vrouw dat seks lekkerder is zonder condoom. Dit hoeft overigens niet perse waar te zijn. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende soorten condooms op de markt. Voor het vrouwelijk genot zijn condooms met ribbels verkrijgbaar, voor mannen extra dunnen condooms waardoor hij meer voelt. Bovendien kan een condoom een goede oplossing zijn wanneer een man te snel klaarkomt. Kies in dit geval voor een dikkere variant waardoor hij iets minder voelt.

4. ‘’Is het goed als ik geen condoom om doe?’’
Er zijn ook mannen die de vraag gewoon bij de vrouw neerleggen. Lastig, want wanneer jij er over gaat is het misschien moeilijker om zo maar nee te zeggen. Toch zul je stevig in je schoenen moeten staan, maak hem duidelijk hoe jij er over denkt. Geen condoom, dan ook geen seks.

5. ‘’Vertrouw je me niet?’’
Het is gemeen van een man om je op het emotionele vlak te raken, maar toch gebeurt dit vaak. Sommige mannen zullen zich oprecht gekwetst voelen, maar anderen proberen je op deze manier te manipuleren. Leg hem uit dat dit niks persoonlijks is maar dat jij voor jezelf de regel hebt geen seks te hebben zonder condoom, met wie dan ook.

Bronnen:
Women’s Health: http://blog.womenshealthmag.com/scoop/condom-excuses/

Foto credits:
Women’s Health: http://blog.womenshealthmag.com/scoop/condom-excuses/

Share This

About the author