Wat als jij die andere vrouw bent?

Wat als jij die andere vrouw bent?

Op het moment dat je vriend het uitmaakt omdat hij verliefd is geworden op een ander, staan al je vrienden en familie voor je klaar met bakken ijs en leuke dingen om je op te vrolijken. Maar wat nou als jij die andere vrouw bent? De vrouw die verliefd werd op een bezette man. 

Het kan je nou eenmaal overkomen dat je tot over je oren verliefd wordt op een man die al een vriendin blijkt te hebben. In 99% van de gevallen willen deze vrouwen helemaal geen relatie kapot maken, maar overkomt het ze gewoon. Op dat moment kun je verstandig zijn en afstand houden, maar natuurlijk is dat ongelooflijk moeilijk als de man in kwestie veel aandacht aan je schenkt. Voor je het weet zit je verwikkeld in een ingewikkelde affaire, terwijl de man van je dromen jou op de tweede plaats heeft staan. En dan komt het moment dat hij het contact verbreekt omdat hij zijn huwelijk toch belangrijker vindt. Logisch, en wel zo eerlijk tegenover zijn vrouw, maar hoe ga jij er mee om?

Het moge duidelijk zijn dat een affaire met een bezette man nooit een goed idee is. Tenslotte doe je jezelf tekort, maar loop je ook het risico een relatie stuk te maken. Je gunt geen enkele vrouw dat ze erachter moet komen dat haar man vreemdgaat. Toch kan het je gebeuren dat je een bezette man zo dichtbij je laat komen dat hij je hart kan breken. Hoe ga je daar mee om?

Hij heeft misschien wel beloofd dat hij in de toekomst gaat scheiden van zijn vrouw en jullie samen verder kunnen gaan of hij zei tegen je dat je alles voor hem betekende. Nou, niet dus. Stop met dromen, hij komt niet bij je terug. En als hij dat wel doet, dan is het zeer de vraag of je daar blij mee moet zijn. Natuurlijk is het vervelend en ontzettend pijnlijk als hij je verlaat, maar tijd zal veel wonden kunnen helen. Gun jezelf rust en tijd voor jezelf.

Je zelfwaardering zal misschien even flink dalen wanneer hij je verlaat, maar neem vooral de tijd om er weer helemaal bovenop te komen. Het is lastig dat je waarschijnlijk weinig steun krijgt van vrienden of familie, omdat jullie affaire als het goed is geheim is gebleven en wanneer dit niet zo is, zullen weinig mensen je goed begrijpen. Een stapavondje met vriendinnen kan echter nooit kwaad, ook al weten ze niet eens wat er gebeurd is, ze zullen je vast weten op te vrolijken. Trek je mooiste jurkje aan en besteed veel tijd aan je uiterlijk. Dat zelfvertrouwen komt vanzelf weer terug.

Het heeft geen zin om terug te kijken op de fouten die je gemaakt hebt of je schuldig te voelen. Zijn vrouw wil waarschijnlijk toch niks met je te maken hebben, dus excuses aanbieden heeft geen zin. Focus je op de toekomst en laat het verleden zoals het is. Alles komt vanzelf weer goed, ook al heeft het even tijd nodig.

Fotocredits:
Nieuwsblad

Share This

About the author