Wat als je last hebt van vaginale droogte?

Wat als je last hebt van vaginale droogte?

Voelt het regelmatig aan alsof er zich een woestijn tussen je benen bevindt? Veel vrouwen hebben (zo nu en dan) last van vaginale droogte. Dit kan erg vervelend zijn en de seks pijnlijk maken. Wat is hier aan te doen?

Vaginale droogte kan meerdere oorzaken hebben. De meest voor de hand liggende oorzaak is een gebrek aan opwinding. Vrouwen worden immers pas vochtig wanneer ze opgewonden raken. Maar ook een bevalling, medicijnen en stress kunnen ervoor zorgen dat je minder makkelijk nat wordt.

Wanneer je niet nat wordt door een gebrek aan opwinding, is het belangrijk om genoeg tijd aan het voorspel te besteden. Praat er over met je partner, het is belangrijk dat hij weet dat hij het niet moet forceren wanneer je nog niet nat genoeg bent. Als je dit namelijk doet, is de kans groot dat seks pijn zal doen. Hierdoor kan het zo zijn dat je alleen nog maar lastiger opgewonden raakt. Neem de tijd om van elkaar te genieten en elkaars lichaam aan te raken, zonder meteen tussen de benen bezig te zijn.

Is er een andere reden waardoor je niet goed nat kunt worden? Dan is hier niet altijd een goede oplossing voor te vinden. Maak dan altijd gebruik van glijmiddel zodat je niets forceert. Als je seks hebt met condoom, controleer dan even of je glijmiddel hier geschikt voor is. Dit geldt ook voor de combinatie glijmiddel en seksspeeltjes.

Fotocredits:
Womenshealth Answers 

 

Share This

About the author