Wanneer stappen we in het huwelijksbootje?

Wanneer stappen we in het huwelijksbootje?

Veel vrouwen dromen er van om uiteindelijk een keer te trouwen, maar wanneer dan? In Nederland gaan we vaak eerst voor een vaste baan en een huis voor we trouwen. In andere landen ligt de leeftijd wanneer mensen aan het huwelijk beginnen soms veel lager.

Trouwen doen we al lang niet meer allemaal en als we het dan al doen, gebeurt dit pas op latere leeftijd. Want zo’n bruiloft kost nou eenmaal een hoop geld en bovendien hebben we andere prioriteiten. Nederlanders trouwen gemiddeld gezien als ze 30 jaar oud zijn. Jaren geleden was dat wel anders, toen trouwde bijna iedereen en gemiddeld ook 3 jaar eerder, op 27-jarige leeftijd.

Je mag overigens pas trouwen in Nederland als je 18 jaar bent. Wanneer je zwanger bent, kan er een uitzondering worden gemaakt, maar dan moet je wel minimaal 16 jaar oud zijn. In India en Pakistan is dit een hele normale leeftijd om te trouwen. Gemiddeld zijn mensen daar 17 jaar oud als ze elkaar het jawoord geven.

Toch zijn er ook landen die nog wat langer wachten voor ze trouwen. In Scandinavië ligt de gemiddelde leeftijd boven de 30 jaar.

Bron:
Gemiddeld Gezien

Fotocredits:
The Cheap Wedding Invitations

Share This

About the author