Wanneer is het officieel?

Wanneer is het officieel?

Vroeger op de basisschool was het nog zo simpel; je kreeg een briefje met de vraag of je verkering wilde, je krabbeltje ‘Ja’ op de achterkant en jullie waren een setje. Helaas gaat het in het echte leven niet zo makkelijk. Want hebben jullie nou wat met elkaar of niet?

Je bent al een paar weken aan het scharrelen met een leuke jongen en het wordt steeds serieuzer tussen jullie, maar je durft hem nog niet goed als je vriend voor te stellen. Eigenlijk word je nerveus van de situatie, want je weet niet goed wat je plek is. Maar er over beginnen, echt niet! Stel dat hij nog niet toe is aan een relatie? Toch is het fijn om duidelijkheid te hebben, hoe pak je dat dan aan?

Natuurlijk kun je wachten tot hij op zijn Facebookpagina aangeeft dat hij een relatie met je heeft, maar bij sommige jongens kan dit erg lang duren. Zorg dat jullie al een tijdje met elkaar daten en elkaar meerdere dagen (of zelfs nachten) per week zien. Op het moment dat het voelt als een relatie, kun je er gemakkelijk over beginnen, hij zal er waarschijnlijk hetzelfde over denken. Vraag bijvoorbeeld gewoon eens: ‘’Wat zijn wij eigenlijk van elkaar?’’ of als jullie een bekende tegenkomen ‘’Mag ik je eigenlijk voorstellen als mijn vriend?’’. Natuurlijk kun je hem ook gewoon net als vroeger om verkering vragen, maar dan wel een beetje anders natuurlijk. Kijk hem diep in de ogen en vraag of je zijn vriendinnetje mag zijn. Wedden dat hij niet kan weigeren!

Heb je toch te weinig lef om het onderwerp ter sprake te brengen? Bepaal voor jezelf hoe belangrijk het is dat jullie relatie met elkaar duidelijk is. Wil je echt graag zekerheid of gaat het eigenlijk wel prima zo? Als je het onderwerp zelf niet aan durft te snijden, zul je moeten wachten tot hij het doet. Bij sommige mannen kan het echter heel lang duren.

Fotocredits:
Gagthat

Share This

About the author