Waarom slapen we in één bed?

Waarom slapen we in één bed?

Slaap jij ook samen met je partner in één bed? Eigenlijk is het gek dat we dit doen. Vroeger deden arme gezinnen dit omdat ze maar één bed hadden voor het hele gezin. Rijkere mensen hadden echter allemaal hun eigen bed. Is dat ook voor ons niet veel beter?

Eén bed

Vroeger werd er vaak met het hele gezin in één bed geslapen. Dit was niet alleen handig omdat een bed duur was en de ruimte beperkt, maar het gaf ook een veilig gevoel. ´s Nachts in het donker leek alles immers minder veilig. Met het hele gezin bij elkaar voelde het veel vertrouwder. Dit gaf het idee dat je beter beschermd was tegen inbrekers, brand en de duivel. Bovendien was het gezellig om zo in het donker nog even met elkaar te kunnen praten.

Knus

Tegenwoordig vinden veel stellen het nog steeds lekker knus om samen de nacht door te brengen. Ze hebben behoefte aan de warmte van hun partner naast zich en vinden het fijn om ´s avonds even te kletsen voor ze gaan slapen. Aan de andere kant ontneemt samen slapen ook een heleboel van je nachtrust. Niet alleen omdat je nog even blijft kletsen, maar ook omdat veel mensen regelmatig wakker liggen dankzij hun partner. Dit kan komen door een snurkende man naast je, woelen in bed of een wekker die veel vroeger af gaat dan dat jij er uit hoeft.

Seksleven

Bovendien doet samen slapen weinig goed voor je seksleven. Je zou zeggen dat je juist meer seks hebt doordat je constant naast elkaar ligt, maar niets is minder waar. Je raakt juist gewend aan elkaars naakte lichaam en op een gegeven moment zal er weinig spannends meer in bed gebeuren. Het wordt puur een plek om te slapen.

Aparte dekens

Niet zo gek dus dat steeds meer stellen er toch voor kiezen om hun eigen bed of zelfs eigen slaapkamer te nemen. Wil je toch graag bij je grote liefde in bed blijven liggen? Dan is het misschien een idee om te kiezen voor twee aparte dekens. Zo word je in ieder geval niet koud wakker omdat vriendlief jouw stukje deken heeft ingepikt.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author