Waarom single zijn zo leuk is

Waarom single zijn zo leuk is

Met de kerstdagen voel je je wellicht wat verloren als vrijgezel en als iedereen zijn of haar geliefde zoent wanneer het nieuwe jaar begint, kan je je wel eens afvragen waarom het jou nou nooit lukt om eens een leuk vriendje te krijgen. Maar los van deze momenten is single zijn helemaal zo erg nog niet, sterker nog; het is best leuk!

Vrijheid

Als single ben je namelijk vrij en niet gebonden. Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen en kunt doen en laten wat je wilt. Een bak Ben & Jerry’s naar binnen werken kan dan ook zonder raar aangekeken te worden en die kleren kun je lekker door het hele huis heen laten slingeren. Ben je toe aan wat avontuur en wil je graag de wereld over reizen? Als single hoef je geen lastige afspraken te maken voor je op reis gaat over wat nou wel of niet vreemdgaan is en het scheelt ook een heleboel tranen bij het afscheid. Vrijheid, blijheid!

Geen ruzie in bed

Heerlijk toch, een bed voor je alleen? Je hebt alle ruimte en niemand pakt je deken af. Bovendien kun je midden in het bed gaan liggen met je armen wijd zonder iemand tot last te zijn. En ook niet geheel onbelangrijk; geen last van gesnurk. Wat een heerlijke rustige nachten zullen dat worden!

Tijd voor jezelf

Als je in een relatie zit, zul je misschien minder snel tijd voor jezelf nemen. Tenslotte heb je al je vrije tijd nodig om je vriendje tevreden te houden. Dus geniet ervan en ga lekker een avondje alleen bankhangen. Een leuke romcom erbij (die geen man wil kijken) en je kunt heerlijk genieten van je welverdiende me time.

Alleen je eigen troep

Je bent zelf misschien wel niet heel netjes, troep van een ander is nog veel vervelender. Als single hoef je alleen je eigen troep op te ruimen en loop je niet de hele dag alles achter de kont van je vriend weg te halen. En die toiletbril blijft gewoon keurig naar beneden, scheelt ook weer een hoop ergernissen.

Spanning

Mensen met een relatie krijgen na verloop van tijd een wat saaier leven. De echte spanning is eraf en de relatie is niet meer zo sprankelend als in het begin. Jij staat echter nog midden in het leven en hebt alle kans om de spanning hoog op te voeren in de kroeg met een leuke jongen of bijvoorbeeld online. Ontmoet nieuwe mensen en sta open voor nieuwe ervaring. Het leuke aan single zijn is dat je nooit weet waar de avond gaat eindigen!

Fotocredits:
Prevention

Share This

About the author