Waarom mannen vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan

Als je je vriend betrapt op vreemdgaan, kun je hem natuurlijk meteen de deur wijzen. Maar voor je hem met spullen en al op straat zet, kun je misschien beter eerst nagaan wat de reden is dat hij vreemd gaat.

Natuurlijk, vreemdgaan is niet goed te praten en wanneer het voor jou een echte no go is, kan ik me voorstellen dat je hem meteen het huis uit trapt. Maar de reden dat meneer jou met een ander bedriegt, kan nogal verschillen. Probeer je maar eens te bedenken wat zijn reden zou kunnen zijn.

1. Gewoon, omdat het kan

De meeste vrouwen krijgen altijd voldoende aandacht van andere mannen, maar je vriend kan wel eens flink in de verleiding worden gebracht wanneer een (bloedmooie) vrouw hem probeert te versieren. Dit is dan ook een gevalletje ‘gewoon, omdat het kan’. Hij heeft zin, een vrouw biedt zich vrijwillig aan en dus gooit hij de remmen los. Even niet aan gedacht dat hij ook nog een vriendin heeft?

2. Jullie groeien uit elkaar

Helaas kun je niet altijd alle schuld bij de ander neerleggen. Het kan zo zijn dat jullie al jaren samen zijn, maar de laatste tijd uit elkaar groeien. Het is dan lastig om een punt achter je relatie te zetten, tenslotte hebben jullie al zoveel lief en leed met elkaar gedeeld. Dit geeft je uiteraard geen vrijbrief voor vreemdgaan, maar het is wel enigszins te begrijpen dat je vriend zich eerder aangetrokken voelt tot andere vrouwen wanneer het niet zo goed gaat tussen jullie.

Vreemdgaan redenen

3. Er gebeurt weinig meer tussen de lakens

Nog zo’n gevalletje waarbij het eigenlijke probleem bij jullie relatie ligt. Vroeger besprongen jullie elkaar als een stel konijnen, tegenwoordig gebeurt er bar weinig meer tussen de lakens. Tja, en op een gegeven moment krijgt hij daar last van en gaat hij de seks ergens anders zoeken. Geen oplossing, toch gebeurt het vaak.

4. Zelfvertrouwen

Een man is een jager en zo nu en dan vindt hij het fijn om zijn zelfvertrouwen op te krikken. De spanning in jullie relatie is er wel vanaf nu jullie samenwonen en elkaar dagelijks zien wakker worden, dus zoekt hij dit ergens anders. Gewoon om te testen of hij het nog kan, dat veroveren.

5. Wraak

Ja, en dan is er nog de wraak natuurlijk. Ben jij al een keer vreemdgegaan, dan bestaat de kans dat hij je dat betaald zal zetten. Want wat jij kunt, kan hij beter. Niet alleen laat hij zo merken dat hij het niet zomaar pikt dat jij met een ander het bed in duikt, ook toont hij aan dat er nog meer vrouwen zijn die hem willen. Eigenlijk wil hij gewoon zeggen dat je op moet passen met wat je doet.

Natuurlijk kan dit lijstje redenen net zo goed voor vrouwen gelden als voor mannen. We geven het andere geslacht namelijk graag de schuld van ontrouw, maar zelf kunnen we er ook wat van. Ben je er, nadat je de reden weet, nog steeds van overtuigd dat je vriend een eersteklas klootzak is? Dan mag je hem natuurlijk gewoon de deur wijzen. Je bent tenslotte veel beter af zonder hem!

Share This

About the author