Waarom hebben vrouwen anale seks?

Waarom hebben vrouwen anale seks?

Anale seks; de één vindt het fantastisch, de ander wil er niets van weten. Je kunt er heel lang over discussiëren of je nou wel of niet via een achteringang naar binnen zou moeten willen, uiteindelijk zijn er toch een hoop vrouwen die het eens proberen. Maar waarom eigenlijk?

Tja, dat is een goede vraag. Veel mannen en vrouwen zijn nieuwsgierig naar deze manier van seks. Als je op een gegeven moment al van alles geprobeerd hebt in bed, is het soms ook leuk om eens wat nieuws te proberen. Maar anale seks, is dat ook echt iets dat vrouwen prettig vinden, of doen we het vooral voor de man?

Uit een onderzoek onder 130 Engelse jongens en meisjes tussen de 16 en 18 jaar bleek dat jongens anale seks met genot en een hoge seksuele status associëren. Meisjes daarentegen zijn er vooral angstig voor en denken aan een verknalde reputatie. Veel meisjes laten zich toch overhalen door hun vriend wanneer hij zegt dat ze het lekker zullen vinden als ze er eenmaal mee begonnen zijn.

De vraag is of vrouwen zich nog steeds moeten laten overtuigen wanneer ze wat ouder zijn. Over het algemeen lijken het toch vooral mannen te zijn die graag hun seksleven op een pornofilm laten lijken. Toch zijn ook veel vrouwen wel nieuwsgierig en kunnen ze het ook echt lekker vinden zo nu en dan.

Bij anale seks is het juist heel belangrijk dat jullie er allebei volledig achter staan zodat jullie zo goed mogelijk kunnen ontspannen. Daarnaast is goede bescherming belangrijk. Niet alleen voor het risico op zwangerschap, dat is overigens vrij klein, maar vooral in verband met infecties. Alleen wanneer jullie je goed voorbereiden en het allebei graag willen, kan het een plezierige ervaring zijn.

Fotocredits:
Parent 24

Share This

About the author