Vruchtbaarheid vergroten met meer seks

Vruchtbaarheid vergroten met meer seks

Als je meer seks hebt, is de kans dat je zwanger raakt groter. Dit verbaast waarschijnlijk niemand. Alleen de reden daarvoor is anders dan je misschien denkt. Het heeft namelijk niets te maken met het feit dat je sneller het juiste moment te pakken hebt als je het vaker probeert. 

Om zwanger te worden, moet je seks hebben op het moment dat je vruchtbaar bent. Iedere vrouw heeft vruchtbare dagen. Deze dagen zijn te berekenen aan de hand van je menstruatie. Heb je buiten deze dagen om seks, dan kun je niet zwanger raken. Toch vergroot seks in deze onvruchtbare dagen de kans op zwangerschap wel.

Antilichamen

Dat klinkt misschien een beetje gek. Onderzoekers zijn dan ook lang met dit vraagstuk bezig geweest. Inmiddels hebben ze waarschijnlijk een antwoord gevonden. Het schijnt namelijk zo te zijn dat er een verandering in het immuunsysteem plaatsvindt bij vrouwen die vaak seks hebben. Hun lichaam gaat antilichamen aanmaken als voorbereiding op een mogelijke zwangerschap. Deze antilichamen zorgen er onder andere voor dat de binnenkomende spermacellen niet worden aangevallen. Hierdoor vergroot hun vruchtbaarheid. Uit onderzoek blijkt dat deze antilichamen niet worden aangetroffen bij vrouwen die al lang geen seks meer hebben gehad.

Vruchtbaarheid

Wil je graag zwanger worden? Dan hoef je je dus niet alleen maar te focussen op de dagen dat je vruchtbaar bent. Overigens is té veel seks ook nergens goed voor, jullie moeten er wel plezier in blijven hebben. Wanneer je ongeveer om de dag of een keer in de drie dagen seks hebt, heb je een goede kans om zwanger te worden. Seks moet vooral geen verplicht nummertje gaan worden. Dat is voor niemand leuk en bevordert je vruchtbaarheid ook zeker niet.

Ben je benieuwd naar jouw vruchtbare dagen? Gister schreven we over een app waarmee je precies kunt uitrekenen wanneer de eisprong plaatsvindt.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author