Vriendschap versus liefde

Vriendschap versus liefde

Er zijn al heel wat uitspraken over gedaan: ‘’Bro’s before ho’s’’, ‘’Chicks before dicks’’ en ‘’Vrienden gaan voor vrouwen’’. Oftewel: vriendschap is belangrijker dan liefde. Maar is dat wel zo?

Vriendschap lijkt inderdaad voor veel mensen steeds belangrijker te worden en soms betekent dit ook dat je partner hierdoor op de tweede plaats komt. Vooral bij de huidige generatie is dit goed terug te zien. Niet zo gek ook in een tijd waarbij echtscheidingen meer regel dan uitzondering zijn en maar weinig stellen elkaar echt kunnen vertrouwen.

Vriendschap is daarentegen een stuk belangrijker geworden. We investeren graag in een goede vriendschap, iemand bij wie we alles kwijt kunnen. Aan je ouders of je relatie vertel je nooit alles wat je denkt, sommige dingen houd je liever voor jezelf. Bij je vrienden kun je echter alles kwijt, en dat maakt ze zo bijzonder. We begrijpen ook steeds beter dat vriendschappen die uitlopen op een affaire wel eens grote gevolgen kunnen hebben voor de relatie tussen jou en je beste vriend.

Aan de andere kant gaan ook genoeg vriendschappen stuk. En je relatie is misschien wel de man met wie je de rest van je leven gaat delen. Bovendien is je eigen vent in veel gevallen ook je beste vriend. Het is toch heerlijk als je met hem kunt lachen, praten en seks kunt hebben? Dus vriendschap versus liefde; het is maar net wat je het belangrijkste vindt.

Fotocredits:
La Divorcee Vita

Share This

About the author