Vriendschap tussen mannen en vrouwen?

Vriendschap tussen mannen en vrouwen?

De een zegt dat het onmogelijk is, de ander vindt het eigenlijk wel prettig. Vriendschappen tussen mannen en vrouwen is een veelbesproken onderwerp. Is het eigenlijk wel mogelijk om vriendschappelijk met het andere geslacht om te gaan zonder dat hier seksuele gevoelens bij komen kijken?

Volgens een Amerikaans onderzoek uitgevoerd onder meer dan vierhonderd volwassenen is er altijd sprake van een bepaalde aantrekkingskracht in een vriendschappelijke relatie. Zij zeggen dat in veel gevallen de man zich seksueel aangetrokken voelt tot de vrouw, vaak meer dan zij zich tot hem voelt aangetrokken.

Dus als je een goede vriendschap met een man hebt, dan kun je er bijna zeker van zijn dat hij zich seksueel tot je aangetrokken voelt en graag met je tussen de lakens zou willen duiken. Juist ja. De resultaten uit dit onderzoek zijn wellicht wat extreem te noemen. Want is het echt zo dat we geen vriendschap op kunnen bouwen zonder seksuele verlangens?

Een vriendschap tussen mannen en vrouwen is niet altijd gemakkelijk, al is het maar vanwege de reactie uit de omgeving. Een man en een vrouw samen worden nou eenmaal snel als stelletje gezien. Maar waarom zouden mannen en vrouwen geen vrienden kunnen zijn?

Natuurlijk is er inderdaad vaak sprake van een bepaalde (seksuele) spanning tussen vrienden, dat is helemaal niet raar. De vraag is alleen of deze spanning ook invloed heeft op jullie relatie. In veel gevallen hoeft de vriendschap er namelijk niet onder te lijden en is het ook geen probleem voor een eventuele relatie. Een vriendschap met een man naast je relatie? Dat kan prima!

En mocht je nu vrijgezel zijn en een leuke vriendschap met een man hebben, wees dan niet te bang om wat voor hem te gaan voelen. Natuurlijk is het pijnlijk als hij minder voor jou blijkt te voelen dan jij voor hem, maar uit vriendschappen kunnen ook hele stabiele relaties ontstaan. Tenslotte weet je van te voren al goed wat je aan elkaar hebt. Na jarenlang bevriend te zijn, kan het dan toch zo maar opeens iets worden. Kijk maar eens naar de heerlijk romantische film When Harry Met Sally. 

Fotocredits:
Quest

Share This

About the author