Voor het zingen de kerk uit

Voor het zingen de kerk uit

De anticonceptiemethode ´voor het zingen de kerk uit´ wordt de laatste jaren weer populairder. Toen de pil in opkomst was, is deze manier van anticonceptie flink afgenomen, maar de laatste jaren zijn er toch weer steeds meer stellen die dit toepassen. 

De pil is de afgelopen tijd wat minder populair geworden. Er zijn veel verontrustende berichten in het nieuws geweest over het risico op trombose en bovendien hebben veel vrouwen last van bijwerkingen zoals libidoverlies. De pil wordt dus steeds vaker aan de kant geschoven, maar dan heb je natuurlijk een andere manier nodig om niet zwanger te raken.

Voor het zingen de kerk uit is een methode van anticonceptie waarbij de man zijn penis uit de vagina trekt zodra hij denkt klaar te komen. Op deze manier kun je wel gewoon onbeschermde seks hebben, maar dan zonder dat het sperma bij je binnen komt.

Er is veel kritiek op deze methode, omdat hij helemaal niet zo veilig zou zijn. Een deel van de vrouwen die deze methode toepast, blijkt dan ook binnen een jaar toch zwanger te zijn. Er wordt gewaarschuwd dat het voorvocht al spermacellen kan bevatten. Dat is inderdaad waar, maar de kans hier op is heel klein. Bovendien kun je alleen zwanger raken op je vruchtbare dagen. Een groter probleem vormen mannen die het niet op tijd door hebben wanneer ze klaar komen. Op deze manier kan er onbedoeld toch sperma naar binnen komen.

Wil je toch veilig seks kunnen hebben met het toepassen van de voor het zingen de kerk uit methode? 100% garantie dat je niet zwanger wordt, heb je nooit. Wanneer je echter rekening houdt met je vruchtbare dagen (die kun je bijvoorbeeld bijhouden met een app), is de kans vrij klein dat je toch zwanger wordt. Voor het zingen de kerk uit beschermt echter absoluut niet tegen soa´s!

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author