Voor het eerst samen op vakantie

Voor het eerst samen op vakantie

Een eerste vakantie samen klinkt heerlijk romantisch. Zwoele zomeravonden en heerlijk samen relaxen op het strand, ideale omstandigheden om veel tijd met elkaar door te brengen. Bovendien heb je altijd iemand bij je die jouw gigantische koffer de trap op sleept. Maar een eerste vakantie samen is niet altijd zo leuk als het lijkt.

Als je deze zomer al op vakantie bent geweest met je lover, dan weet je misschien hoe lastig dit kan zijn. Ga je nog op vakantie? Misschien is het verstandig om de volgende tips mee te nemen.

Sta open voor elkaar

Op vakantie leer je elkaar pas echt goed kennen. Dat is uiteraard positief, want je wil natuurlijk (bijna) alles weten van je vriend, maar je kunt ook negatieve eigenschappen van elkaar ontdekken. Jullie relatie kan nog zo perfect lijken, wanneer jullie op reis zijn, zullen de eerste ruzies snel komen. Dat is helemaal niet erg, het hoort er bij! Zorg ervoor dat je open staat voor elkaar en accepteer negatieve eigenschappen. Dus heeft vriendlief ’s ochtends last van een gigantisch ochtendhumeur? Laat hem dan even met rust en doe wat voor jezelf. Dan kan hij jou ook je rust gunnen op het moment dat jij het nodig hebt.

Bespreek verwachtingen

Het is belangrijk om jullie verwachtingen voor de vakantie vast te bespreken. Want wanneer jij het liefst de hele dag met een cocktail op het strand ligt terwijl je vriend van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat de hele omgeving wil verkennen, kan dit voor irritaties zorgen. Bedenk van te voren of jullie een beetje dezelfde wensen hebben en of jullie eventueel compromissen kunnen sluiten. Natuurlijk is het ook belangrijk een vakantiebestemming uit te kiezen waar jullie allebei achter staan.

Geld

Op vakantie wil je niet teveel over geld nadenken, maar toch zul je dit samen moeten bespreken. Gaat je vriend het liefst iedere avond lunchen en uit eten, maar heb jij een beperkt budget? Spreek dan af dat jullie bijvoorbeeld wel het avondeten buiten de deur doen, maar de lunch wat goedkoper houden. Ook is het handig om af te spreken of jullie een pot maken, allebei afwisselend betalen of dat je steeds de rekening splitst. Niks is zo vervelend als ruziemaken over geldzaken op vakantie.

Een relatie is geven en nemen en dat geldt ook op vakantie. Zo nu en dan zul je toe moeten geven om de sfeer goed te houden. Het belangrijkste is dat jullie het allebei naar je zin hebben, genieten van de omgeving en van elkaar!

Foto credits:
She

Share This

About the author