Vijf verkeerde manieren om een condoom te gebruiken

Vijf verkeerde manieren om een condoom te gebruiken

Gebruik jij altijd een condoom tijdens de seks? Dan heb je vast het gevoel dat je het veilig doet. Maar is dit wel zo? Ook wanneer je gebruik maakt van condooms kan er van alles misgaan. Dit zijn vijf verkeerde manieren om een condoom te gebruiken. 

In je portemonnee of zak

Bewaar jij altijd een condoom in je portemonnee of broekzak voor het geval dat? Natuurlijk is het fijn als je goed bent voorbereid wanneer je onverwachts een condoom nodig blijkt te hebben, maar echt veilig is het niet. De druk en de warmte kunnen er namelijk voor zorgen dat het condoom beschadigd raakt. Wil je hem veilig bewaren, kies dan voor de kast of je tas.

Niet genoeg ruimte over laten

Wanneer je een condoom bij je vriend om doet, moet je met twee vingers het topje gesloten houden terwijl je met je andere hand het condoom afrolt. Als je dit niet doet, heeft het sperma onvoldoende ruimte en kan het condoom gaan lekken.

Verkeerde maat

Als je voor het eerst condooms gaat kopen, neem je waarschijnlijk gewoon de standaard variant van Durex. Voor een groot deel van de mannen is dit een prima formaat, maar niet voor iedereen. Wanneer jouw schatje iets groter of kleiner geschapen is, zul je ook een andere maat condooms nodig hebben. Durex heeft weinig alternatieven, maar bij het Duitse My Size kun je iedere mogelijke maat vinden. Met de speciale liniaal kun je meten welke maat nodig is.

Uiterste houdbaarheidsdatum

Het is misschien niet het eerste waar je op let, maar condooms hebben een uiterste houdbaarheidsdatum. Ze zijn zeker een aantal jaar veilig te gebruiken, maar als je ze echt al heel lang in de kast hebt liggen, moet je een beetje uitkijken. Condooms die over de datum zijn, gooi je beter weg. Ze zijn niet meer helemaal veilig.

Te laat om doen

En tenslotte kun je een condoom ook nog eens te laat om doen. Sommige mensen schijnen te denken dat het vooral belangrijk is om een condoom te gebruiken wanneer de man klaarkomt, maar ook daarvoor kun je al zwanger raken. In het voorvocht zitten namelijk ook zaadcellen die tot bevruchting kunnen leiden. Bovendien beschermt een condoom alleen tegen SOA´s als je hem vanaf de eerste aanraking om hebt.

Fotocredits:
Seksoa

Share This

About the author