Vijf mogelijke relatiekillers

Vijf mogelijke relatiekillers

Iedere relatie heeft wel een punt dat het even wat minder gaat. Hoe jullie daar mee omgaan, bepaalt het verdere verloop van jullie relatie. Deze vijf killers zorgen in veel relaties voor een dipje. Hoe ga je hier mee om?

Stress

Stress op je werk kan ook thuis tot vervelende situaties leiden. Je gaat je sneller aan je partner ergeren en je hebt meer tijd nodig voor jezelf. Probeer toch om thuis je werk van je af te zetten en plan minstens één ontspannen avondje in. Een avondje me-time met een boek in bad, of juist een romantisch avondje met je grote liefde. Hierdoor kun je meer relaxen en zul je een leuker mens worden.

Verveling

Op een gegeven moment wordt het lastig om nog voldoende spanning in jullie relatie te houden. Jullie kennen elkaar door en door en eigenlijk hebben jullie alles al een keer meegemaakt. Probeer toch steeds weer op zoek te gaan naar nieuwe dingen. Plan een reisje samen of ga er een avondje lekker op uit. Doe vooral dingen die anders zijn. Ook jullie seksleven kan wel wat vernieuwing gebruiken. Ga dus lekker experimenteren samen met spannende speeltjes, andere plekken of een nieuw standje.

Kinderen

Kinderen vullen jullie leven ongetwijfeld op een heleboel punten aan, maar soms is het ook wel eens fijn om echt tijd voor elkaar te hebben. Vraag dus zo nu en dan of de kids even bij je ouders mogen slapen en geniet van de rust die jullie samen hebben.

Minder aantrekkelijk

Iedereen wordt ouder en dat is helemaal niet erg. Want wie zegt dat ouder per definitie minder aantrekkelijk is? Wees er echter wel op bedacht dat je voldoende tijd aan je uiterlijk blijft besteden, ook na jaren samen en twee zwangerschappen. Jullie kennen elkaar dan al wel jaren, toch is het belangrijk om je best te blijven doen. Besteed aandacht aan je uiterlijk en je voelt je zelf ook meteen weer een stuk aantrekkelijker.

Angst

Angsten, of ze nou terecht zijn of niet, kunnen grote gevolgen hebben voor een relatie. Wanneer jij constant zijn telefoon aan het checken bent omdat je zeker wilt weten dat hij niet vreemd zal gaan, vergroot je die kans alleen maar door je achterdochtige gedrag. Vertrouwen is ontzettend belangrijk in iedere relatie.

Fotocredits:
Brein en Welzijn

Share This

About the author