Verliefd worden erger dan seks met een ander

Verliefd worden erger dan seks met een ander

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat de deelnemende vrouwen het erger zouden vinden als hun man verliefd zou worden op een andere vrouw dan dat hij het bed deelt met een ander. Liever seks dan verliefdheid dus, maar dit schijnt bij mannen juist andersom te zijn.

Van de 477 deelnemers uit het onderzoek gaf twee derde deel aan het erger te vinden als hun man verliefd zou worden dan wanneer hij seks zou hebben met een ander. Vrouwen hechten dan ook heel veel waarde aan intimiteit en aandacht.

Voor mannen is seksuele trouw dan weer erg belangrijk. Zij hebben liever dat hun vrouw een keer verliefd wordt op een ander dan dat ze een andere man mee naar bed neemt. Opmerkelijk, maar de onderzoekers denken dit wel te kunnen verklaren. Vrouwen zijn op zoek naar een man die goed voor hun kinderen kan zorgen en daarvoor is emotionele trouw nodig. Hij moet haar aandacht kunnen geven en veel van haar houden. Mannen daarentegen hechten veel waarde aan seksuele trouw omdat ze nooit helemaal zeker kunnen weten of zij wel de biologische vader van hun kinderen zijn.

Wat de precieze verklaring ook is, ontrouw is natuurlijk nooit leuk, of het nou seksueel of emotioneel is. Aan de andere kant is het helemaal niet gek als je in een lange relatie zo nu en dan wat voor een andere man gaat voelen, de manier waarop je hier mee om gaat is echter bepalend.

Bron:
Nu

Fotocredits:
BNR

 

Share This

About the author