Verliefd op een collega, wat nu?

Verliefd op een collega, wat nu?

Liefde op de werkvloer, in het begin lijkt het allemaal heel leuk, spannend en romantisch. Want wat is het toch fijn als je die ontzettend leuke man de hele dag om je heen hebt! Alleen het kan zijn dat het niet altijd zo leuk blijft, en wat doe je dan?

Veel werkgevers hebben het liever niet; liefde op de werkvloer. Al die vlinders in de buik kunnen namelijk nog wel eens afleiden, maar dat is nog niet eens het grootste probleem. Wanneer het wat minder gaat en jullie de relatie verbreken, wordt het namelijk pas echt vervelend. Het samenwerken zal dan niet meer zo gemakkelijk gaan als in het begin.

Volgens het CBS zijn er in Nederland 296.000 mensen die een relatie hebben met een collega. Werkgevers kunnen dit dan ook niet verbieden, tenzij het echt grote gevolgen heeft voor de uitvoering van jullie werkzaamheden. Relaties waarbij een hiërarchische verhouding bestaat binnen het bedrijf worden over het algemeen wel tegengegaan.

Is het je toch overkomen dat je verliefd werd op een collega maar jullie nu niet meer samen zijn? Probeer er dan eerst samen uit te komen. Anders is een overplaatsing binnen het bedrijf wellicht een oplossing. In het ergste geval betekent het dat je ontslag moet nemen of ontslagen wordt.

Gelukkig gaat het ook wel eens goed als mensen de liefde vinden tijdens hun werk. Sommige mensen kunnen jarenlang gelukkig samen zijn en samen werken. Het heeft natuurlijk ook wel wat leuks dat jullie precies weten hoe de ander op zijn werk is. In ieder geval hebben jullie dat gemeenschappelijk.

Fotocredits:
Gazettebw

Share This

About the author