Veel scheidingen na de vakantieperiode

Veel scheidingen na de vakantieperiode

Twee keer per jaar zijn er meer scheidingen in Nederland dan op andere momenten. Die momenten zijn begin januari na de feestdagen en begin september na de zomervakantie. Heel wat relaties overleven de vakantiestress blijkbaar niet. 

Op vakantie gaan lijkt misschien een goede oplossing als je relatie op knappen staat. Het kan zijn dat het jullie veel goed doet, maar in veel gevallen is het de druppel die de emmer doet overlopen. Want de kleinste tegenslagen op vakantie kunnen de bom doen barsten. Niet zo gek dus dat er na de zomervakantie relatief veel scheidingen plaatsvinden.

Een vakantie kan heerlijk ontspannen zijn en sommige relaties hebben hier heel veel aan. Toch kan een vakantie ook zeker veel spanningen opleveren. Je zit dag en nacht op elkaars lip en hebt alle tijd om ruzie te maken. Dit kan wel eens hele vervelende gevolgen hebben. Want het kan zo maar zijn dat jullie na de vakantie besluiten uit elkaar te gaan.

Vakantie is vaak ook een moment waarop je goed na kunt denken over je leven. Het kan zijn dat je realiseert dat je toch echt niet zonder hem kunt, maar het tegengestelde kan ook gebeuren. Denken dat een vakantie de redding van jullie relatie is, is daarom ook wat naïef. Grote problemen die thuis spelen, zullen in het buitenland echt niet opeens zijn opgelost. Het kan natuurlijk wel zo zijn dat jullie gewoon wat meer tijd in elkaar moeten steken. Dan kan een weekendje of weekje weg heel prettig zijn.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author