Tupperwareparty vervangen door de eitjes-invriesparty

Tupperwareparty vervangen door de eitjes-invriesparty

Waren eerst de Tupperwareparty´s nog populair, tegenwoordig hoor je er helemaal bij als je een eitjes-invriesparty organiseert. Je nodigt een aantal vriendinnen uit, zorgt voor lekkere hapjes en laat je voorlichten over het invriezen van je eigen eicellen. 

In Amerika laten al heel wat vrouwen zich onder het genot van een hapje en een drankje voorlichten over de mogelijkheden hun zwangerschap uit te stellen. Vooral in Silicon Valley, waar veel bètavrouwen werken bij bedrijven als IBM of Facebook, is dit een echte trend geworden. Deze vrouwen willen immers eerst genoeg tijd hebben om carrière te maken voor ze aan kinderen beginnen. Tegen die tijd zijn ze alleen al een stuk minder vruchtbaar, dus daar moet een oplossing voor worden gevonden.

En die oplossing is er in de vorm van het invriezen van eitjes. Door de feestjes worden vrouwen bewust gemaakt van het probleem voor het te laat is en ze al minder vruchtbaar zijn. De gastvrouw regelt alles, net als bij de Tupperwareparty´s, en krijgt zelfs een bonus wanneer er iets verkocht wordt.

Het is natuurlijk goed dat er steeds meer vrouwen bewust worden gemaakt van de risico´s die het wachten met zwanger worden met zich mee kan brengen, maar om er een heus feestje van te maken, gaat wel wat ver. Tenslotte gaat het niet om het verkopen van Tupperwarebakjes, maar om het leven van een kind. Het hele toneelstukje er omheen is dan ook wat overdreven. Bovendien is het een belangrijke beslissing waar je goed over na moet denken samen met je arts, niet met vriendinnen op een gezellig feestje.

Fotocredits:
Fizzling

Share This

About the author