Trouwen voor vier jaar

Trouwen voor vier jaar

Heel wat huwelijken stranden binnen een aantal jaar. Dat is jammer, want het veroorzaakt veel pijn en ellende. Daarom pleit relatietherapeute Susan Pease Gadoua voor het vierjarige huwelijk. 

Een contract aangaan voor de rest van je leven is best heftig, zo zegt de therapeute. Heel wat mensen krijgen het van het idee al benauwd. Daarom zou een vierjarig huwelijkscontract veel beter zijn. Op deze manier kunnen mensen wel in het huwelijksbootje stappen, maar hoeven ze nog niet na te denken over de rest van hun leven. Bevalt het na die vier jaar? Dan kunnen ze hun gezamenlijke contract verlengen. Een soort proefperiode dus. Het idee hier achter is dat je je veel minder mislukt voelt wanneer je na deze vier jaar toch niet met elkaar door wilt gaan dan dat je moet scheiden. Het zou beter passen bij onze huidige maatschappij.

Toch lijkt het een beetje gek. Tenslotte trouw je met iemand omdat je het gevoel hebt dat je de rest van je leven door wilt brengen met deze persoon. Eigenlijk is het samenwonen ook al een soort proefperiode. Maar het zou natuurlijk kunnen zijn dat er mensen baat bij hebben. Nieuwsgierig? Dan kun je het boek The New I Do eens lezen.

Fotocredits:
Ciao Tutti

Share This

About the author