Trouwen slecht voor de lijn

Trouwen slecht voor de lijn

Trouwen is heel romantisch en een gelukkige relatie doet over het algemeen ook veel goed voor je gezondheid. Toch is het niet voor alles goed. Mensen worden namelijk vaak een stuk dikker als ze eenmaal getrouwd zijn. 

Getrouwde mensen letten nou eenmaal wat minder op de lijn dan singles. Bovendien zijn ze minder snel geneigd om alleen te gaan sporten en ze brengen veel avonden thuis door. Het blijkt echter zo te zijn dat mensen die eerst zijn afgestudeerd voor ze gingen trouwen veel minder kans hadden op het ontwikkelen van obesitas dan mensen die geen opleiding hadden afgerond voor ze in het huwelijksbootje stapten.

Het is vaker onderzocht dat hoger opgeleiden minder dik zijn dan lager opgeleiden, maar blijkbaar is het ook belangrijk of deze hoger opgeleiden eerst trouwen en dan hun diploma behalen of dit in de omgekeerde volgorde doen. Onderzoekers denken dat het zo is dat mensen die eerst afstuderen al goede eet en beweeggewoontes hebben ontwikkeld die ze vervolgens kunnen blijven gebruiken wanneer ze getrouwd zijn. Wat we kunnen leren van dit onderzoek? Eerst nog even in de boeken voor je je in het echt laat verbinden. Dat geeft ook nog wat extra tijd om te sparen voor een prachtige bruiloft!

Fotocredits:
IF technologie

Share This

About the author