Tongzoenende ouders goed voor kinderen

Tongzoenende ouders goed voor kinderen

Hoe lang is het geleden dat jij je man een lekkere tongzoen hebt gegeven? Grote kans dat dat alweer een tijdje geleden is. Jammer, want zoenen is zo fijn en bovendien heeft het heel wat voordelen. Zo zouden ouders die regelmatig zoenen hun kinderen beter opvoeden dan ouders die dit niet doen. 

Een beetje klef doen op z´n tijd kan heel prettig zijn. Niet alleen verhoog je je eigen weerstand door zo nu en dan wat speeksel uit te wisselen, ook kan deze manier van intimiteit een positieve invloed hebben op je opvoeding. Huh? Maar hoe dan?

Nou, dat zit zo. Uit een Amerikaans onderzoek onder vijfduizend gezinnen is gebleken dat stellen die elkaar regelmatig zoenen in veel gevallen betere ouders zijn dan stellen die dit niet doen. Zoenen doet veel voor het geluk in je relatie en mensen die gelukkig zijn met hun liefdesleven, kunnen ook veel meer positiviteit naar hun eigen kinderen uitstralen. Tevredenheid in je relatie leidt tot een betere opvoeding.

Maar ook als je geen kinderen hebt, kan het geen kwaad om af en toe eens wat tijd voor elkaar vrij te maken. Tongzoenen lijkt misschien een beetje puberaal, maar eigenlijk is het gewoon ontzettend fijn om te doen. Het verhoogt de spanning en zorgt voor meer intimiteit in jullie relatie. Zo blijven jullie gelukkig samen.

Fotocredits:
Edohaus

Share This

About the author