Toestemming geven voor seks

Toestemming geven voor seks

In Amerika zijn er heel wat problemen met seks op universiteiten waar verkrachtingen en seksschandalen plaatsvinden. Een nieuwe app zou daar verandering in moeten brengen. Met We-Consent moeten beide partijen toestemming geven voor de seks. 

Toestemming geven voor seks, het klinkt misschien een beetje gek. Toch kan het heel belangrijk zijn. Er zijn genoeg studenten die gedwongen seks moeten hebben. Met de app We-Consent maak je een kort filmpje waarbij je allebei de naam van de ander moet noemen en je toestemming moet geven voor de seks. Wanneer jullie dat allebei gedaan hebben, wordt er groen licht gegeven en kan de vrijpartij beginnen. Het filmpje blijft zeven jaar lang versleuteld beschikbaar. Niet op de telefoon zelf, maar in een offline database. Heel veilig dus!

Zo´n filmpje is juridisch natuurlijk erg handig, maar het gaat de makers er vooral om dat seks bespreekbaar wordt. Ze willen dat jongeren geen nee meer hoeven zeggen als ze geen seks willen, maar ja wanneer ze het wel willen.

Natuurlijk is er ook kritiek op de nieuwe app. Zo wordt gezegd dat mensen zich later nog kunnen bedenken en dat het bovendien zo kan zijn dat je hele andere dingen verwacht dan de ander. Je kan seks willen, maar op een hele andere manier dan de ander. Tenslotte kunnen mensen natuurlijk ook gedwongen worden ja te zeggen.

 

Share This

About the author