Tips om uit de relatiesleur te komen

Tips om uit de relatiesleur te komen

Als je al langere tijd een relatie hebt dan zul je vast weten wat bedoelt wordt als iemand zegt dat zij een sleur ervaren in hun relatie. Het betekent niet dat je niet meer van elkaar houdt, totaal niet zelfs. Wat het wel betekent, is dat het een beetje saai begint te worden. Jullie doen elke dag hetzelfde, hebben bepaalde ritmes die keer op keer terug komen, en je verlangt er eigenlijk gewoon naar om weer eens een keer die vlinders te voelen die je in het begin had. Je houdt nog wel van je partner, maar van jou mag het af en toe best eens wat romantischer of spannender.

Het is ook logisch dat lange relaties een sleur ervaren. Het is nu eenmaal zo dat je niet voor altijd door die roze bril kan blijven kijken. Verliefdheid slaat op een gegeven moment om naar houden van. Het is niet meer giechelend elkaars handje vasthouden op straat, alles doen om elkaar ook maar een paar minuten te kunnen zien, of elkaar elke dag honderden berichtjes sturen. Het is nu weten dat je partner altijd voor je klaar zal staan, weten dat je altijd iemand hebt om naar huis te komen, en nooit alleen hoeven zitten bij het avondeten. Het is mogelijk om uit die sleur te komen en je relatie nieuw leven in te blazen. Hoe? Lees gauw verder.

1. Leer elkaar opnieuw kennen

Ja, ja, we weten wat je nu denkt. Je kent je partner natuurlijk al een hele tijd en er is niemand die jouw partner zo goed kent als jij. Toch blijven er altijd wel dingen die je over elkaar kunt leren. Wat iemand leuk vindt en wat zijn ervaringen zijn kan in slechts één jaar al een hele hoop veranderd zijn.

Niemand blijft hetzelfde door de jaren heen, we groeien allemaal. Neem eens een avondje de tijd om lekker knus bij elkaar te zitten en elkaar opnieuw te leren kennen. Dit kun je doen simpelweg door een gesprek aan te knopen, maar je kan het ook interessanter maken door middel van een spelletje. Een simpel spelletje als ’21 vragen’ kan al verrassende antwoorden op tafel gooien.

2. Herbeleef oude tijden

Denk eens terug aan dingen die jullie vaak samen deden in het begin maar die nu eigenlijk niet meer voorkomen. Dit kan een nachtje in de stad zijn, hotel bezoekjes, samen sporten, noem het maar op. Waarom zijn jullie daarmee gestopt? Probeer het weer eens een keer op te pakken, al is het maar die ene keer. Wie weet wat er daarna allemaal nog kan volgen. Je zult het in ieder geval naar je zin hebben die dag, jullie deden het niet voor niks.

3. Ga op een date

De meeste stelletjes stoppen hier langzamerhand mee als ze in een lange relatie zitten. Maar dat jullie een relatie hebben betekent niet dat jullie niet meer op een date willen gaan. Plan een dagje waarop jullie samen uit gaan voor een hapje, een drankje en alles wat daar nog bij kan komen. Neem de tijd voor jullie zelf en spreek af dat mobiele telefoons en andere zaken op stil of uitgezet worden. Deze tijd is puur voor jullie samen en afleiding is daarbij niet welkom.

Share This

About the author