Tien regels voor het daten

Tien regels voor het daten

Als je op date gaat, hoop je natuurlijk op een leuke jongen waar je een goede klik mee hebt. Alleen dan zul je er wel voor moeten zorgen dat hij jou ook leuk vindt. Houd je daarom aan deze tien regels, dan wordt het vast een leuke date. 

1. Niet dronken worden

Een lekker wijntje of glaasje champagne gaat er altijd in en het is ook wel zo prettig om de zenuwen op deze manier weg te halen. Maar er is een groot verschil tussen een of twee glaasjes en een hele fles. Over het algemeen kunnen mannen wat beter tegen alcohol dan vrouwen. Zorg ervoor dat je niet dronken in allerlei genante situaties terecht komt terwijl hij nuchter is en zich kapot schaamt.

2. Telefoon met rust laten 

Uiteraard is het heel belangrijk dat je meteen op de hoogte bent van de laatste nieuwtjes en wil je de foto’s van de zelfgekookte maaltijd van je beste vriendin niet missen, maar het is toch aan te raden om je telefoon even met rust te laten tijdens een date. Ook wel lekker rustig om niet constant je schermpje te moeten checken.

3. Laat je ex er buiten 

Exen zijn sowieso taboe op een eerste date. Ben je toch nog niet helemaal over je ex heen? Laat dit dan vooral niet aan je date merken. Een vrouw die nog met haar hoofd bij haar ex zit, is niet interessant. Mannen hebben jou graag voor zichzelf en willen je niet met iemand delen.

4. Flirt niet met anderen 

Het is balen als je een drankje haalt en bij de bar een knappe jongen tegenkomt die eigenlijk leuker blijkt te zijn dan je date, maar je zult je moeten inhouden. Flirten met een ander op een date is namelijk echt not done. Je zou het zelf ook niet leuk vinden als hij met een andere vrouw zou flirten.

5. Schep niet op 

Dat je overal het beste in bent en iedereen jaloers is op jou is misschien niet heel handig om tijdens je eerste date al luidkeels te verkondigen. Mannen houden wel van vrouwen die een beetje bescheiden zijn. Zelfvertrouwen is sexy, maar het kan ook too much zijn.

6. Laat je vrienden maar even wachten 

Dat je vrienden trappelen van ongeduld om jouw nieuwe vlam te spotten, is natuurlijk logisch. Dat wil niet zeggen dat je ze maar meteen op jullie eerste date moet uitnodigen. Geef de jongen de tijd om jou eerst te leren kennen voor hij met je vrienden wordt opgezadeld. Daar is later nog tijd genoeg voor.

7. Kom op tijd

Het maakt niet uit of je een kledingcrisis hebt gehad, de bus vertraging had of je de tijd compleet vergeten was, te laat komen is gewoon onbeleefd. Je wilt zelf ook niet in je eentje zitten wachten tot hij er eindelijk is, dus probeer op tijd te komen.

8. Houd het luchtig

Hoe ouder je wordt, hoe meer haast je misschien maakt met het zoeken van de juiste levenspartner. Maar ‘’hoeveel kinderen wil je?’’ en ‘’zou je ooit willen trouwen?’’ zijn niet echt geschikte vragen voor een eerste date. Grote kans dat zijn bindingsangst opeens op komt spelen en de date al afgelopen is voor jullie een drankje hebben besteld.

9. Schrik hem niet af met te veel make-up

Make-up is heel handig om je gezicht net wat extra’s te geven en kleine oneffenheden te verdoezelen, maar je kunt het ook overdrijven. Niemand wil op date met een clown, dus even voorzichtig met de combinatie lippenstift, rouge en felle oogschaduw.

10. Vertel de waarheid

En last but not least, vertel geen smoesjes. Het is misschien heel verleidelijk om je voor een ‘spoedgeval’ op te laten bellen door een goede vriendin zodat je hem snel kunt smeren als je date toch niet zo leuk blijkt te zijn, maar uiteindelijk bereik je hier niks mee. Ja, je vermijdt het moeilijke moment dat je hem moet vertellen dat er geen tweede date in zit, maar uiteindelijk doet dat minder pijn dan wanneer je tegen hem liegt.

Fotocredits:
Liefdesverdriet

Share This

About the author