Relatie en het huishouden

Relatie en het huishouden

Hoe tevreden mensen over hun relatie zijn, hangt onder andere af van de verdeling van de taken binnen het huishouden. Wanneer de man en vrouw ongeveer evenveel doen, zijn ze eerder tevreden over hun relatie. Logisch ook, want zo ontstaan er minder snel conflicten. 

Overigens is het vaak zo dat een tevreden relatie even verstoord wordt na de komst van een tweede kindje. Het gezinsleven moet hier aan wennen en dat gaat niet altijd goed. Hierdoor ontstaan wat conflictsituaties en is het even wat minder gezellig in huis.

Gelukkig houdt dit slechts een paar maanden aan en zijn stellen daarna weer net zo gelukkig als ze voor hun tweede kindje waren. Het is vooral belangrijk dat stellen open blijven communiceren naar elkaar, dit verhoogt het geluk binnen de relatie.

Wanneer de man en vrouw ongeveer evenveel in het huishouden doen, verhoogt dit niet alleen het geluk binnen de relatie, maar ook op seksueel gebied. Het seksleven van deze stellen is meer bevredigend dan die van stellen waarbij de vrouw vrijwel alles in huis doet.

Fotocredits:
Pixabay

Share This

About the author