‘Tampa’, het meest choquerende boek van deze zomer

‘Tampa’, het meest choquerende boek van deze zomer

Tampa, geschreven door de Amerikaanse Alissa Nutting is een schokkend boek over de 26-jarige lerares Celeste Price die seks heeft met een van haar leerlingen. Vijftig tinten grijs, maar dan anders. Het boek choqueert en dat is precies de bedoeling. 

De roman gaat over Celeste Price, lerares Engels op een middelbare school in Tampa. Celeste is een bloedmooie vrouw met een knappe echtgenoot, maar dat is niet genoeg voor haar. Ze is geobsedeerd door jonge jongens en wordt om die reden lerares. Celeste laat haar oog op haar leerling Jack Patrick vallen en hieruit komen verschillende seksuele scènes voort. Ze misbruikt haar leerlingen en denkt alleen aan zichzelf.

Alissa Nutting beseft zelf heel goed hoe schokkend het verhaal is dat ze heeft geschreven. Ze heeft haar moeder zelfs verboden het ooit te lezen. Toch heeft ze het boek heel bewust zo geschreven. Alissa wil ons wijzen op het feit dat er te weinig aandacht is voor de misbruik van jongens. Wanneer een meisje of een vrouw tegen haar zin in seksuele handelingen moet verrichten, spreekt iedereen hier schande van. Er is echter veel minder aandacht voor jongens die tegen hun zin seks in hebben, omdat er vanuit wordt gegaan dat mannen liever seks hebben dan vrouwen. Met dit omstreden boek wil Alissa Nutting onze manier van denken over seksueel misbruik veranderen.

Choquerend is het zeker. Het feit dat het misbruik van jonge jongens beschreven wordt als in de erotische boeken van Vijftig tinten grijs valt niet bij iedereen in goede aarde. Het boek wordt al gebannen uit verschillende boekwinkels en Alissa heeft heel wat dreigbrieven gekregen. Toch zijn er ook zeker positieve reacties van mensen die het heel goed vinden dat een schrijfster dit onderwerp aan de kaak stelt.

Ben je benieuwd waar alle commotie nou om gaat? Via Bol.com is het boek gewoon te krijgen. In september komt de Nederlandse versie uit, De Lerares. 

Bronnen:
Cosmopolitan

Share This

About the author