Let op: sneller een soa door waxen

Let op: sneller een soa door waxen

Het waxen van de bikinilijn of zelfs de hele venusheuvel is de laatste jaren steeds populairder geworden. Deze manier van ontharen is over komen waaien uit Brazilië, waar vrouwen geen haar op hun schaamstreek kunnen gebruiken terwijl ze rond paraderen in kleine bikini’s. Alleen blijkt het zo te zijn dat vrouwen die waxen vaker een soa hebben dan vrouwen die dit niet doen. 

Hier is een simpele verklaring voor te vinden. Bij het waxen ontstaan kleine wondjes in de huid waardoor bacteriën gemakkelijker binnen kunnen dringen. Bovendien heb je geen schaamhaar meer om de boel te beschermen.

Er moet alleen wel rekening gehouden worden met andere aspecten. Vrouwen die hun schaamstreek waxen, doen dit over het algemeen omdat ze seksueel actief zijn. Doordat ze vaker seks hebben dan vrouwen die alles gewoon laten groeien, is de kans op soa’s natuurlijk ook veel groter.

Dan maar helemaal niet meer ontharen? Nee, dat is onzin. Want juist doordat we onze schaamstreek ontharen, is de schaamluis bijna verdwenen. Het is een stuk hygiënischer en bovendien prettig bij orale seks wanneer je niet een heel oerwoud tussen je benen hebt. Kijk alleen een beetje uit wanneer je seks hebt vlak na het waxen, doe dit liever niet met iemand waarvan je niet zeker weet of hij een soa heeft.

Fotocredits:
Beauty Bookers

Share This

About the author