Snel zwanger worden doe je zo!

Snel zwanger worden doe je zo!

Wil je graag zwanger worden, dan is het handig om te weten wanneer je vruchtbaar bent. Je kunt natuurlijk gewoon proberen zo vaak mogelijk seks te hebben, maar je kunt ook gebruik maken van de volgende tips. Zo is de kans dat je snel zwanger wordt het grootst. 

Vruchtbare dagen

Om zwanger te worden, moet je natuurlijk allereerst vruchtbaar zijn. Je vruchtbaarheid hangt samen met je menstruatiecyclus. Een normale, ideale cyclus duurt 28 dagen. De cyclus begint op de dag dat je ongesteld wordt en eindigt wanneer je weer opnieuw ongesteld bent. Op de helft, na 14 dagen, vindt de eisprong plaats. In de periode voor de eisprong ben je vruchtbaar. Over het algemeen kunnen zaadcellen ongeveer drie dagen in leven blijven. Dat betekent dat je vanaf ongeveer drie dagen voor je eisprong vruchtbaar bent, maar dit kan ook korter of langer zijn. Wanneer je binnen deze dagen seks hebt, is de kans op bevruchting het grootst. De zaadcellen moeten namelijk in de baarmoederhals wachten tot de eisprong begint.

Vrij niet iedere dag

Het lijkt misschien het beste om dan maar gewoon iedere dag seks te hebben, zodat je zeker weet dat je goed zit. Toch is dit niet aan te raden. Als je om de twee of drie dagen vrijt, is de kwaliteit van het sperma beter. Bovendien weet je zo ook vrijwel zeker dat je in één van de vruchtbare dagen seks met elkaar hebt.

Opwinding

Hoe meer opgewonden jullie zijn, hoe beter het is. Wanneer mannen erg opgewonden zijn, wordt de kwaliteit van het sperma namelijk beter. Als vrouwen erg opgewonden zijn, worden ze nat en dit zorgt ervoor dat de seks gemakkelijker gaat. Bovendien is dit beter voor het zaad. Sla het voorspel dus niet over voor jullie over gaan op het echte werk en vergeet niet van elkaar te genieten.

Standjes

Het klinkt een beetje lui, maar je kunt je man het beste zoveel mogelijk werk laten doen als je zwanger wilt worden. Wanneer je als vrouw bovenop gaat zitten, doet de zwaartekracht zijn werk en zakt een deel van het sperma meteen naar beneden. Als je onderop ligt, blijft het beter binnen. Het is ook verstandig om na afloop even te blijven liggen met een kussen onder je billen, zo kan het sperma goed naar binnen zakken.

Fotocredits:
Ouders van Nu

Share This

About the author