Slotje voor de liefde ophangen in Amsterdam

Slotje voor de liefde ophangen in Amsterdam

Je kent vast de beroemde Pont des Arts, de brug over de Parijse Seine die vol hangt met slotjes van liefdeskoppels over de hele wereld. Als teken van hun liefde hangen zij een slotje op aan het hek van de brug en gooien hun sleuteltje in het water. Sinds kort kan dit ook in Nederland. 

Met Moederdag is dit jaar een bijzonder liefdesmonument geopend in het Amsterdamse Amstelpark. Een hek dat speciaal bedoeld is om liefdesslotjes aan op te hangen. Volgens de maakster van het kunstwerk zou je liefde eeuwig duren wanneer je hier een slotje ophangt en het sleuteltje vervolgens weggooit.

Na de onthulling op Moederdag konden de eerste bezoekers een slotje ophangen voor hun lieve moeder, maar natuurlijk ook voor een ander familielid, hun grote liefde of een goede vriend of vriendin. Het is de bedoeling dat het Amstelpark een romantische plek wordt. Niet alleen om een liefde te bevestigen, maar ook om er een te beginnen. Dus als je nog een plaats zoekt voor een eerste date, is dat misschien een leuk idee.

Fotocredits:
Vind Hek

Share This

About the author