Singles bucket list

Singles bucket list

Hoe zou jou bucket list eruit zien op de laatste avond die je als single doorbrengt? Datingsite Lexa heeft hiernaar een onderzoek gedaan en kwam tot opmerkelijke conclusies.

Planetfem - singles bucket listHoe Nederlanders hun singles bucket list zouden invullen is een leuke vraag, vandaar daar dat we deze vraag hebben voorgelegd aan ruim 1000 respondenten. Wanneer Nederlanders moeten kiezen hoe ze hun laatste avond als single willen doorbrengen doen ze dat het liefst met een goede fles wijn op de bank, onder het genot van kaasjes en een film. Vier van de tien singles blijkt hier de voorkeur aan te geven. Andere singles feesten het liefst de hele avond door met hun vrienden (28%) of kijken een nacht lang naar hun favoriete serie of voetbalwedstrijd (21%). De fameuze one night stand of trio staat slechts op de vierde plek (20%).

 

Top 7 Singles bucket list

 1. Op de bank liggen met een fles wijn, kaas en een goede film – 37%
 2. De hele nacht feesten met je vrienden – 28%
 3. Een hele nacht lang naar je favoriete serie of een voetbalwedstrijd kijken – 21%
 4. Een one night stand of een trio – 20%
 5. Je favoriete ongezonde maaltijd vol met uien en knoflook klaarmaken – 13%
 6. De badkamer gebruiken met de deur open en de hele dag naakt rondlopen door het huis – 10%
 7. Zoveel mogelijk haar laten groeien op alle plekken. Geen noodzaak om te scheren! – 6%
 8. De waaghals uithangen: bungeejumpen of skydiven – 6%

 

Wereldreis vóór serieuze relatie
Wanneer gevraagd wordt naar welke activiteit men absoluut wil doen voordat er een langetermijnrelatie wordt aangegaan staat de wereldreis bovenaan. Bijna de helft zou een verre reis maken willen maken. In het buitenland werken (20%) en carrière maken (17%) zijn activiteiten die op de tweede en derde plaats komen.

“De meeste singles hebben een to do list die ze willen afstrepen voordat ze aan een relatie beginnen. We zien dat Valentijnsdag het ideale moment is om punten te scoren bij je crush, wacht dus niet te lang als single met het afstrepen van je bucket list. Want voor je het weet is de match gemaakt”, zegt Emiel Spies van Lexa.

Jan Kooijman en Nicolette van Dam op nummer één
Mochten singles nog een keer daten met een bekende Nederlander voordat zij een relatie aangaan , dan staan Jan Kooijman en Nicolette van Dam op nummer één met hun personality en looks. In de top zes staan onder anderen acteurs Lieke van Lexmond, Birgit Schuurman, Jim Bakkum en Manuel Broekman.

Top 6 Bucket list BN´ers vrouwen

 1. Nicolette van Dam – 29%
 2. Lieke van Lexmond – 26%
 3. Carice van Houten – 23%
 4. Yolanthe Sneijder-Cabau – 22%
 5. Hanna Verboom – 20%
 6. Birgit Schuurman – 18%

 

Top 6 Bucket list BN´ers mannen

 1. Jan Kooijman – 34%
 2. Barry Atsma – 30%
 3. Michiel Huisman – 19%
 4. Jim Bakkum – 14%
 5. Manuel Broekman – 10%
 6. Geza Weisz – 6%

 

* Onderzoek: het Singles Bucket list onderzoek van Lexa, uitgevoerd door Toluna, werd van 8 tot en met 12 januari 2016 gehouden onder 1078 respondenten in de leeftijdscategorie 18+.

Fotocredits: Pixabay.com

Share This

About the author