Sexting is een groot probleem onder middelbare scholieren

Sexting is een groot probleem onder middelbare scholieren

Sexting, het doorsturen van seksueel getint beeldmateriaal via je smartphone, wordt steeds populairder. Het kan dan ook ontzettend spannend zijn om dit samen met je vriend te doen. Op middelbare scholen zorgt het echter voor veel problemen. 

Jonge meisjes die onder druk gezet worden om naaktfoto´s van zichzelf te sturen of die hun vriendje graag willen verrassen met een aantal pikante plaatjes, die vervolgens door de hele school worden verspreid. Er gebeuren veel vervelende dingen doordat op middelbare scholen seksueel getinte foto´s worden doorgestuurd.

Middelbare scholieren zijn zich er niet van bewust wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. Jong en naïef als veel meisjes nog zijn, sturen ze de foto´s zonder nadenken door aan hun vriendje, gelovend dat hij ze alleen voor zichzelf houdt. Helaas gebeurt dit lang niet altijd. Wat deze scholieren echter ook niet beseffen, is dat het verspreiden van andermans foto´s zonder toestemming strafbaar is en de veroordeling hiervoor levenslang blijft staan.

Zo´n zestig procent van de middelbare scholieren schijnt wel eens te maken te krijgen met naaktfoto´s. Een kwart maakt zelf wel eens een naaktfoto of filmpje en driekwart van deze leerlingen stuurt dit ook door aan iemand anders.

Fotocredits:
Digital Trends

Share This

About the author