Seks onder christelijke jongeren

Seks onder christelijke jongeren

BEAM deed onderzoek onder 1.900 christelijke jongeren op het gebied van liefde, relaties en seks. Want wat vinden zij er nou van als ze op jonge leeftijd al seks hebben? En hoe denken deze jongeren over masturberen?

Van de ondervraagde jongeren was 69% bang om alleen te blijven. Gelukkig bleek ook ruim zestig procent single te zijn, dus er is nog keuze genoeg. Zeven op de tien jongeren wil pas voor het eerst seks hebben nadat zij in het huwelijksbootje zijn gestapt. Maar toch lukt het niet altijd om zo lang te wachten. Meer dan de helft heeft spijt van seks die ze ooit hebben gehad. Wel hechten de jongeren veel waarde aan trouwen, 90% vindt dit belangrijk.

Homoseksualiteit lijkt binnen het geloof soms een lastig onderwerp te zijn. Van de ondervraagden gaf vijf procent aan homo te zijn, twee procent twijfelt over zijn of haar geaardheid.

En tot slot het masturberen. Bijna driekwart van de jongens en 35% van de meisjes geeft toe aan soloseks te doen. Ongeveer een vijfde deel heeft dit wel gedaan, maar is er mee gestopt. Veel jongeren voelen zich hier dan ook niet helemaal prettig bij.

Fotocredits:
Omroep Zeeland

Share This

About the author