Seks met je ex kan best

Seks met je ex kan best

Seks met je ex is not done, toch? Nee hoor! Volgens het ‘Journal of Social and Clinical Psychology’ kan seks met je ex best. Sterker nog, het zou wel eens kunnen helpen bij je herstel na jullie breuk.

Jarenlang hebben we onszelf wijsgemaakt dat seks met je ex uit den boze is. Je zou weer gevoelens voor elkaar kunnen krijgen, raakt onnodig gekwetst en het maakt de situatie alleen nog maar lastiger. Dat dit niet helemaal waar is, wordt beweerd in het onderzoek uit het ‘Journal of Social and Clinical Psychology’.

Het onderzoek werd uitgevoerd door de universiteit van Arizona. Zij ondervroegen 137 gescheiden vrouwen over het contact met hun ex. Ruim 80% van hen had nog contact met haar ex en een vijfde deel van hen gaf aan nog wel eens seks met hem te hebben. Je zou zeggen dat je geen seks met elkaar moet hebben als je de breuk nog niet geaccepteerd hebt, maar juist dan schijnt seks een goede oplossing te zijn. Uit het onderzoek bleek dat stellen die nog niet over de breuk heen waren, er baat bij hadden om seks met elkaar te hebben. Seksexpert Tracey Cox bevestigt dit. Ze legt uit dat je soms terug moet keren om vooruit te kunnen. Soms geeft seks met je ex je inzicht in de relatie die je had. Wellicht heb je de relatie de laatste tijd wat geïdealiseerd in je hoofd en wanneer je opnieuw lichamelijk contact hebt met de persoon die zo belangrijk voor je was, kun je de relatie makkelijker loslaten. Maar ze voegt er aan toe dat het lang niet altijd een goed idee is. Tenslotte wordt het lastig als er teveel emoties bij komen kijken of de seks je valse hoop geeft. Het moet dus vooraf duidelijk zijn wat de betekenis is van de seks. Is er kans dat jullie toch weer bij elkaar komen of is de seks meer bedoeld als een soort afscheid? Zo lang hier geen onduidelijkheden over bestaan, kan seks met je ex dus best!

Bronnen:
HLN
Daily Mail

Foto credits:
Nieuwsblad

Share This

About the author