Seks met een condoom

Seks met een condoom

Als je seks hebt, kun je maar beter goed beschermd zijn. Condooms worden al jaren over heel de wereld gebruikt, maar toch weet niet iedereen hoe je er op de juiste manier mee om moet gaan. Zorg ervoor dat je weet waar je mee bezig bent, zo is de kans op ongelukjes het kleinst! 

Het gebruik van condooms is heel belangrijk. Niet alleen om een zwangerschap te voorkomen, maar ook om je tegen SOA´s te beschermen. Als je alleen de pil slikt, kun je tenslotte nog steeds een SOA van iemand krijgen.

Wie koopt condooms?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Veel mensen vragen zich af wie nou eigenlijk condooms in huis moet halen, de man of de vrouw. Zorg er in ieder geval voor dat je altijd wat bij je hebt als er een kans bestaat dat je met iemand naar bed gaat. Je kunt maar beter zelf voorbereid zijn, dan weet je zeker dat het goed gaat.

Welke maat?

Durex heeft standaard condooms die een groot deel van de mannen past, maar het kan ook zijn dat zijn jongeheer iets groter of kleiner is dan gemiddeld. Het is belangrijk om samen te kijken naar de beste maat condooms. Een goede condoom zit strak, maar niet te strak. Wanneer hij los zit, is de kans op scheuren veel groter.

Scheuren

Maar niet alleen een te grote condoom vergroot de kans op scheuren. Je kunt het condoom ook beschadigen met je nagels, dus voorzichtig met het uitpakken! Twee condooms over elkaar is niet veiliger, zoals sommige mensen denken. Hierdoor gaan ze tegen elkaar aan schuren en is de kans op beschadigingen alleen maar groter! Een condoom bewaar je liever niet in een portemonnee of een strakke broekzak, hier gaat de kwaliteit van achteruit. Let ook goed op de uiterste houdbaarheidsdatum en gebruik hem niet meer wanneer die verlopen is.

Doe hem op tijd om

Zorg er voor dat je het condoom om doet voor hij bij je naar binnen gaat. In principe zou je ook van voorvocht al zwanger kunnen raken en dat risico wil je natuurlijk niet lopen.

Fotocredits:
Stpieterjan

Share This

About the author