Seks als je in een zorginstelling zit?

Seks als je in een zorginstelling zit?

Iedereen heeft recht op seks, maar hoe moet dat als je in een zorginstelling zit? Een lastig onderwerp, want veel mensen vinden het maar ongemakkelijk. Natuurlijk mag iemand die chronisch ziek of gehandicapt is ook wel een pleziertje hebben, maar hoe dat in de praktijk moet worden gedaan?

Zowel voor de mensen in de zorginstelling als het personeel is seks een lastig onderwerp. Want het blijft een beetje gek als de geliefde van iemand in een instelling plotseling bij diegene in bed duikt voor een intiem momentje. En wat als iemand zelf geen geliefde heeft? Kan er dan een prostituee ingehuurd worden? Of wat als het personeel je betrapt op masturberen?

In zorginstellingen is nou eenmaal weinig privacy en dat heeft invloed op je seksleven. Toch hebben juist deze mensen wel eens behoefte aan een verzetje. Een extra groot bed of een ´niet storen´ bordje op de deur zouden wellicht kunnen helpen. Ook zouden zorgverleners het normaler moeten gaan vinden. Zij zouden geen punt moeten maken van seks, maar gewoon zachtjes de deur weer moeten sluiten.

Fotocredits:
Nu.nl

Share This

About the author