Schaamhaarmode

Schaamhaarmode

In deze maatschappij kiezen de meeste vrouwen ervoor hun lichaamsbeharing tegen te gaan. Zodra het eerste haartje onder de oksels, op of tussen de benen zichtbaar is, worden kosten noch moeite gespaard om dit haartje te verwijderen. Scheren, ontharingscrème, epileren, waxen en harsen, niets is ons te gek.

Maar waarom doen we zo veel moeite om het zaakje down under zo kaal mogelijk te maken? Veel vrouwen vinden het hygiënischer. Bovendien zou het prettiger zijn tijdens de seks. Het voelt nou eenmaal gladder aan en er zitten geen haren in de weg. Vrouwen geven aan zich zelfverzekerder te voelen wanneer ze zich goed verzorgen tussen de benen. Maar daarvoor hoeft niet perse al het haar weggehaald te worden. Want ook schaamhaar is aan de mode onderhevig.

Hollywood

Er zijn zeker vrouwen die wel al hun haar verwijderen. Dit wordt ook wel de Hollywood genoemd, de gehele venusheuvel wordt hierbij onthaard.

Brazilian

Is kaal een beetje te extreem voor je of vind je het vrouwelijker om nog wel een beetje haar over te houden? Dan ga je gewoon voor een Brazilian. Hierbij wordt al het haar weggehaald op een dun streepje op de venusheuvel na.

Bermudadriehoek

Bij de Bermudadriehoek laat je het haar staan, maar verzorg je het wel. Je zorgt ervoor dat de haren altijd kort zijn en niet te lang doorgroeien. Op deze manier ontstaat er een verzorgde driehoek van haar tussen je benen.

Vrouwen worden steeds creatiever en maken wel eens verschillende vormen in hun schaamhaar. Ook is het populair om een letter ervan te maken, bijvoorbeeld je eigen voorletter of die van je vriend. Maar al dat haar verwijderen is niet zo makkelijk als het lijkt. Een kale poes blijft nooit lang kaal en stoppels zullen snel gaan irriteren. Scheren is een makkelijke manier van ontharen, maar je zult dit heel vaak moeten doen om het bij te kunnen houden. Daarom is waxen steeds populairder aan het worden. Bij een Brazilian of Hollywood wax wordt hete wax op de venusheuvel gesmeerd en samen met het haar er vanaf getrokken. Een groot voordeel is dat de haren vier tot zes weken wegblijven en je huid zal heerlijk zacht aanvoelen. Maar natuurlijk is het niet pijnloos wanneer er haren met veel geweld uit je lichaam getrokken worden. Dus tanden op elkaar en even doorbijten. Wie mooi wil zijn moet tenslotte pijn lijden. Gelukkig is het resultaat het allemaal waard.

Dat mannen hun zaakje ook scheren, is een nieuwe ontwikkeling. Steeds meer mannen gaan de laatste tijd helemaal kaal door het leven. Het is misschien even wennen, maar wel een stuk hygiënischer. Haar houdt vervelende geurtjes vast na het transpireren en bacteriën vinden het fijn om zich op deze warme plek te nestelen. Naast dat het hygiënisch is, lijkt zijn penis ook groter wanneer hij niet verscholen zit in de bush-bush van haren. Eigenlijk alleen maar voordelen dus!

Misschien laten we over een aantal jaar wel weer een flinke bos tussen onze benen groeien. Tenslotte verandert mode constant en is de schaamhaarmode ook steeds weer anders. Op dit moment gaan we de oorlog met ons schaamhaar nog steeds aan en gaan we  ieder haartje hardhandig te lijf!

Bronnen:
Dokter Dokter 

Foto credits:
Our Lips Are Sealed

Share This

About the author