Schaamhaar terug van weg geweest? Niet voor de Nederlandse vrouw!

Schaamhaar terug van weg geweest? Niet voor de Nederlandse vrouw!

Overal lezen we dat schaamhaar een comeback aan het maken is. Het hoeft allemaal niet meer zo glad en kaal, we zouden onze haren weer mogen laten groeien. Het online magazine Ze.nl voerde een schaamhaaronderzoek uit. Wat bleek? Nederlandse vrouwen zien niets in deze nieuwe trend.

Meer dan 1.200 vrouwen vulden allerlei vragen in over hun lichaamshaar. Hieruit bleek dat zo’n twintig procent van de vrouwen zichzelf overbehaard vindt. En we schamen ons niet alleen voor ons schaamhaar, op nummer één van de meest gênante lichaamsbeharing staat het snorretje, gevolgd door haar tussen de billen en okselhaar. Een navelstreepje en donshaar op het gezicht vullen de top vijf aan.

Bijna alle vrouwen ontharen zich down under. De Brazilian, een volledig gladde poes, is te vinden bij  66% van de vrouwen en is daarmee het meest populair. De triangel, alleen bijgewerkte zijkanten, volgt met 17% en 12% gaat voor een streepje.

Dat Nederlandse vrouwen (nog) niet toe zijn aan de schaamhaartrend, blijkt ook uit de resultaten van dit onderzoek. Van de ondervraagde vrouwen ziet 96% dit niet zitten. 69% vindt het sowieso niets en 27% vindt het een prettig idee om niet alles glad te hoeven houden, maar moet nog even wennen aan het idee. Dan blijft slechts 4% van de vrouwen over die enthousiast wordt van deze nieuwe trend.

Bron:
Ze.nl

Fotocredits:
HLN

Share This

About the author