Romantisch: Samen de lichtjesroute lopen

Romantisch: Samen de lichtjesroute lopen

De dagen worden korter en we zien de sterren bijna vaker dan de zon. Deze kortere dagen hebben echter wel iets sfeervols. En hoe romantisch is het als je samen een lichtjesroute kunt lopen? Dit is de ultieme date! 

De komende maand staat helemaal in het teken van lichtjes. In de steden Amsterdam en Utrecht zijn namelijk bijzondere wandelroutes uitgezet langs allerlei kunstwerken met licht.

In Amsterdam kun je de Illuminade lopen, een wandelroute langs twintig verlichte kunstwerken. Je kunt deze route lopen van 11 december 2014 tot en met 4 januari 2015 tussen 17:00 en 22:00 uur. Ook is het mogelijk om in 75 minuten een rondvaart te doen waarbij verschillende kunstwerken vanaf het water te zien zijn.

Kijk hier op de officiële site van het lichtfestival in Amsterdam.

In Utrecht is ook een lichtjesroute te lopen. Dit is niet speciaal voor de feestdagen, maar met de donkere en kortere dagen wel extra leuk. De route voert langs verschillende kunstwerken en verlichte gebouwen of bruggen. Het is ook mogelijk om een rondleiding door de stad te krijgen met een gids.

Kijk hier op de officiële site van het lichtfestival in Utrecht.

En tenslotte is ook in Utrecht dit jaar het Chinese Lichtfestival te bewonderen. Twee jaar geleden vond dit plaats in Rotterdam en dankzij het grote succes kun je de lichtjes nu in de Botanische Tuinen op de Utrechtse Uithof bewonderen. In ongeveer anderhalf uur kun je alle lichtsculpturen bekijken.

Kijk hier op de officiële site van China Light Utrecht.

Fotocredits:
Amsterdam Light Festival

Share This

About the author