Romantiek op het station

Romantiek op het station

Stations zijn niet altijd de leukste plekken. Tenminste, niet als je hier afscheid moet nemen van je grote liefde. Maar als je dan op één van de meest romantische stations bent, heeft het toch ook wel weer wat leuks. 

Want dat stations romantisch kunnen zijn, dat bewijst boekingswebsite Hotels.com met hun top 5 meest romantische hotels. Deze stations vormen de perfecte achtergrond voor een heuse liefdesscène. Dit is de top 5:

1. Antwerpen Centraal
2. Gare du Nord, Parijs
3. King´s Cross Station, Londen
4. Centraal Station, Amsterdam
5. Bahnhof Friedrichstrasse, Berlijn

Bij het samenstellen van de top 5 is vooral gelet op de architectuur van de stations. Antwerpen Centraal is een heel bijzonder gebouw met meerdere verdiepingen. Dankzij de bijzondere koepel die het gebouw heeft, wordt Antwerpen Centraal ook wel de Kathedraal van de Spoorwegen genoemd. Een terechte winnaar dus!

Bahnhof Friedrichstrasse in Berlijn heeft tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog een belangrijke rol gespeeld. Dit station was het laatste station van West-Berlijn en zorgde dus voor de scheiding tussen beide delen van de stad. Hier zijn heel wat geliefden op pijnlijke wijze van elkaar gescheiden.

Fotocredits:
Michael Taylor

 

Share This

About the author